3 decembrie 2021
Dâmboviţa – PERICOL pe râurile Argeş, Dâmboviţa şi Ialomiţa

Dâmboviţa – PERICOL pe râurile Argeş, Dâmboviţa şi Ialomiţa

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a actualizat Atenționarea hidrologică emisă în data de 12 iunie 2013, fenomenele vizate constând în scurgeri importante pe versanți, torenți și pârâie, creșteri de debite pe unele râuri și cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENȚIE și ale COTELOR DE INUNDAȚIE.

Această atenționare este valabilă și pentru județul Dâmbovița (râurile Dâmbovița, Argeș și Ialomița), până în data de 14 iunie, ora 16.00.

Din datele centralizate, până în acest moment, în judeţul Dâmboviţa nu sunt probleme deosebite pe râurile care tranzitează judeţul nostru şi nici pe afuenţii acestora.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, condus de prefectul Victor Sanda, acţionează permanent pentru prevenirea situaţiilor cauzate de vremea nefavorabilă.

Inspectoratul Pentru Situații de Urgență „Basarab I” Dâmbovița a inștiințat Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din zona vizată, care au obligația de a monitoriza cu atenție evoluția fenomenelor meteorologice, pentru a se putea interveni operativ în cadrul producerii unor evenimente deosebite.

Informațiile privind situațiile de urgență apărute în urma fenomenelor meteorologice periculoase, sunt centralizate în cadrul Comandamentului Operațional pentru Situații de Urgență care funcționează la sediul Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Andreea Spiroiu- Biroul de presă al Instituției Prefectului

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice – I.S.U. „Basarab I”Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial