25 aprilie 2024
Serial EXCLUSIV: Cadavrul din drum şi poliţistul… nepăsător

Serial EXCLUSIV: Cadavrul din drum şi poliţistul… nepăsător

“Lecturand stirea privind accidentul din com. Finta, sat Gheboaia, imi amintesc ca in urma cu mai multi ani, la intrarea in com Butimanu, pe D.N 1A a fost gasit cadavrul unui batran.

Era in luna februarie si zapada mai persista pe alocuri pe acostamentul drumului in zona podului ce uneste baltile de pescuit.

Avusese loc un accident de circulatie. La fata locului se aflau cioburi dintr-un far, o bucata din lampa de semnalizare dreapta a autovehicolului si un ornament circular metalic provenit de la farul din dreapta.

Nu erau urme de franare pe carosabil, ceea ce ne conducea la concluzia ca soferul nu observase victima si ca parasise locul accidentului fara sa-i acorde primul ajutor batranului.

Ornamentul farului avea urme de vopsea alba si dupa forma si dimensiuni provenea de la un autoturism foarte vechi, dupa expertizare s-a ajuns la concluzia ca provenea de la un Renault 10 Major, unul dintre primele tipuri de Renault.

A urmat o saptamana foarte grea de cercetari si verificari in localitatile limitrofe com. Butimanu, verificari la biroul de inmatriculari, etc.

Fiecare politist avea o zona de responsabilitate in care verifica detinatorii de astfel de autoturisme sau asemanatoare acestuia.

Unul dintre politisti era din Finta si in acea perioada lucra in com. Bilciuresti, trecand zilnic pe drumul ce leaga Bilciurestiul de Finta si Gheboaia.

Cam in a saptea zi de cautari, un cetatean s-a oprit langa un coleg de al meu si i-a spus ca un tanar din Biciuresti detine un astfel de autoturism.

Ne-am deplasat la domiciliul tanarului respectiv si de pe drumul de pe care trecea in fiecare zi politistul din Finta am observat, langa gard, autoturismul Renault.

Am intrat in curtea domiciliului si am constatat ca atat ornamentul cat si bucata sparta din lampa de semnalizare se potriveau exact avariilor autoturismului.

Tanarul a fost retinut si arestat ulterior, politistul care trecea nepastor pe langa autoturismul pe care-l cautam disperati nu a patit nimic, si-a continuat actvitatea in aceeasi nota de neseriozitate si indolenta, si ma intreb de ce ar fi procedat altfel, era platit oricum pentru activitatea sa.

Acum este pensionar si nu cred ca-si mai aminteste macar de acel eveniment, dar are o pensie destul de consistenta pentru activitatea din trecut.

D.D.”

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial