27 aprilie 2024
Senatorul Dragoş Popescu: “Un preot îmi cere ajutor şi spune că este supus la tot felul de presiuni pentru a-şi da demisia”

Senatorul Dragoş Popescu: “Un preot îmi cere ajutor şi spune că este supus la tot felul de presiuni pentru a-şi da demisia”

“Ieri am fost să mă întâlnesc cu un preot din județ. M-a chemat să îmi ceară ajutor pentru că, spune dânsul, este supus în mod repetat el și familia la tot felul de presiuni pentru a-și da demisia în condițiile în care mai are puțin până iese la pensie.
După relatările dânsului, totul a început după ce a primit o cerere privind o alocare financiară mare către un ierarh, cerere pe care a refuzat-o.
Mi-a povestit care au fost pedepsele care i-au fost aplicate până acum printre care și unele cu posibile conotații penale, urmând că azi sa fie “judecat” în cadrul Bisericii și exclus din corpul preoțesc.
Mai jos este un exemplu al modului cum sunt urmăriți preoții, cântăreții și personalul neclerical care nu promovează în spațiul virtual postările înaltelor fețe bisericești din județ.

Pedepsele pentru aceste “abateri grave” merg de la avertisment scris la timp petrecut la mănăstire, in cazul preoților!
În Dâmbovița, anumite persoane au luat Biserica pe persoană fizică!”, a precizat Dragoş Popescu, senator de Dâmboviţa, reprezentant al Partidului Reper.

Ulterior, a venit şi reacţia Arhiepiscopiei Târgovişte, prin vicarul Ionuţ Ghibanu

“INFORMAȚII NEVERIFICATE ȘI MINCINOASE SUNT ADUSE ÎN SPAȚIUL PUBLIC DE UN SENATOR CARE CONSTANT ATACĂ BISERICA

Fără să mai fim surprinși, am observat că domnul senator Dragoș Popescu a postat pe facebook, astăzi, 28 noiembrie 2023, un atac denigrator, fals, mincinos și calomniator la adresa Bisericii, cu referire la o așa numită ”discuție cu un preot”.

Având în vedere faptul că domnul senator menționează că ”discuția” a avut loc cu un preot care astăzi este judecat de Consistoriul bisericesc al Arhiepiscopiei Târgoviștei, am intuit că este vorba despre Pr. Lixandru Niculaie, de la Parohia Românești, care a săvârșit mai multe abateri, de-a lungul timpului, fiind cercetat pentru fapte prevăzute de articolele: 7, 18, 25, 28, 30, 34 și 35 din Regulamentul Autorităților Canonice Disciplinare și al Instanțelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române.

Din nefericire, constatăm din nou faptul că domnul senator și-a făcut un obicei din a ataca Biserica fără a verifica așa zisele informații ”primite” de la preotul Lixandru Niculaie, printr-un simplu telefon pe care-l putea da unui reprezentant al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Extrem de grav este că domnul senator Dragoș Popescu minte că ar avea informațiile de la preotul Lixandru Niculaie, întrucât acesta a afirmat, tot astăzi, 28 noiembrie 2023, în fața Consistoriului bisericesc, că nu îl cunoaște, că nu a discutat vreodată cu acesta și că nimeni, niciodată, nu i-a cerut vreo sumă de bani.

Cu privire la difuzarea știrilor bisericești în mediul on-line, reamintesc faptul că acesta reprezintă un câmp misionar pentru Biserică, alături de spațiul fizic, pentru că este des folosit în contemporaneitate, pentru că Biserica nu este străină de niciun mijloc tehnic de comunicație modern, dar și pentru a avea ocazia de a-și îndeplini în mod optim misiunea sa pastorală, mai cu seamă că sunt destui cei care o atacă pe nedrept pe facebook și nu numai.

Așadar, îl sfătuiesc pe domnul senator Dragoș Popescu să fie mai înțelept și să verifice înainte toate așa zisele informații pe care le-ar primi, pentru a nu se mai face de râs în fața opiniei publice, mințind, cu scopul clar de a ataca Biserica noastră strămoșească!”, afirmă vicarul Ghibanu.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial