2 mai 2024
Senatorul Dragoş Popescu: “Sunt sătul de festivisme, mai ales că știu câte probleme sunt în școlile din județ”

Senatorul Dragoş Popescu: “Sunt sătul de festivisme, mai ales că știu câte probleme sunt în școlile din județ”

“Atenție, filmul este mai lung dar merită urmărit!

“Cum arată astăzi școală, va arata mâine țara”

🏘Deși am primit invitație din partea Primăriei Municipiului Târgoviște de a participa astăzi la inaugurarea Școlii “Matei Basarab”, recent reabilitată cu fonduri europene, am ales în schimb să fac o vizită la Colegiul National “Ion Luca Caragiale” din Municipiul Moreni, care este într-o stare deplorabilă de foarte mult timp. Asta pentru că sunt sătul de festivisme, mai ales că știu câte probleme sunt în școlile din județ. 🤯La Colegiul National “Ion Luca Caragiale” din Moreni condițiile de studiu sunt mult sub așteptări și de 30 de ani nu au mai fost făcute lucrări de renovare și întreținere, iar primăria Moreni eșuează în a găsi fonduri pentru reparații/renovare, în condițiile în care siguranța elevilor este pusă în pericol.

⚖️E o comparație dură cu școala generală a comunei Giugud din județul Alba, pe care am vizitat-o chiar ieri. 🏣Acolo, administrația locală nu s-a mulțumit să dea cu o mână de var pe școala din comună și să considere că treaba primăriei s-a sfârșit, ci au transformat școala într-una cu adevărat “inteligentă”, care le oferă copiilor condiții de studiu la cele mai bune standarde.

La Ciugud s-a hotărât ca școala să nu aibă poartă pentru ca toți locuitorii comunei să poată intra în curte și după program. În Moreni în schimb, primăria ia din terenul școlii ca să facă parcare.

📈Școala din Ciugud este o școală de tip “mentor” către care pot veni școlile din mediul rural pentru a învăța din experiența lor și este o școală model pentru că are o rată de promovabilitate de 100% la Evaluarea Națională.

📱La nivelul școlii au dezvoltat o aplicație în care poți să vezi mai multe informații despre ce se întâmplă în școală: care este calitatea aerului în interiorul școlii: 📌măsoară concentrația de dioxid de carbon, punctul de rouă, presiune ș.a., iar dacă se constată o depășire se transmite o alertă pentru ca persoanele responsabile pentru a putea lua măsuri; 📌se stabilesc anumite scenarii – să pornească/oprească la o anumită oră încălzirea; 📌iluminat inteligent – se face economie de energie, dar se permite și reglarea unui nivel de luminozitate constant de-a lungul zilei menit să nu obosească ochii copiilor;

‼️Vizita pe care am făcut-o astăzi la liceul din Moreni a fost una care nu poate decât să îmi arate diferența dintre o administrație care are în minte interesul cetățenilor și al generațiilor viitoare și una care are în minte doar interesul actual al unor oameni politici fără viziune, care urmăresc îndestularea personală. Educația la standarde europene se face nu doar când există condiții moderne, ci mai ales atunci când vor înceta numirile politice la nivelul conducerilor inspectoratelor școlare și al unităților de învățământ. Mulțumiri lui Octavian Berceanu pentru video”, a transmis Dragoş Popescu, senator USR de Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial