25 aprilie 2024
Primăria Târgovişte – Cetăţenii vor decide cum se va cheltui un procent din bugetul de investiţii al oraşului!

Primăria Târgovişte – Cetăţenii vor decide cum se va cheltui un procent din bugetul de investiţii al oraşului!

primaria-tgv“Si Municipiul Targoviste va intra in randul unitatilor administrativ-teritoriale din Romania care vor permite participarea reala a cetăţenilor la guvernarea oraşului, aceştia putând decide în mod direct cum se va cheltui un procent clar definit în acest sens din bugetul de investiţii.
Concret, in bugetul pe anul viitor, va fi stabilita o suma care va fi utilizata pentru finantarea proiectelor de interes public iniţiate de cetăţeni prin implicarea lor directă în procesul de bu…getare participativă.
Valoarea bugetului propus în cadrul procesului de bugetare participativă pentru proiectele selecţionate este de 1.200.000 lei/an bugetar, iar valoarea estimată pentru un proiect propus trebuie să se încadreze în suma maximă de 400.000 lei, inclusiv TVA.
Propunerile de proiecte trebuie sa se încadreze într-unul din urmatoarele domenii, pentru obiective care sunt în administrarea Municipiului Târgovişte:
1. Infrastructură stradală: alei, trotuare, scuaruri, zone pietonale;
2. Amenajare de spații verzi și locuri de joacă;
3. Mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei;
4. Amenajare spaţii publice (mobilier urban, iluminat public etc.);
5. Infrastructură culturală;
6. Infrastructură socială;
7. Infrastructură de sănătate;
8. Digitalizare;
Anual, în urma derulării procesului de bugetare participativă, vor fi selectate 3 proiecte care vor fi cuprinse în bugetul de venituri și cheltuieli pentru acel exercițiu bugetar.
Persoanele care doresc să propună proiecte trebuie să aibă domiciliul în Municipiul Târgovişte și să se înscrie în platforma online dedicată bugetării participative. În acest sens, cetățenii interesaţi trebuie să îşi creeze un cont de utilizator în platforma online.
Pentru a participa la vot, cetățenii interesati trebuie să îşi creeze un cont de utilizator în platforma online sau să se logheze prin contul rețelei de socializare www.facebook.com.
In sedinta ordinara a Consiliului Local Targoviste din aceasta luna, vor fi supuse aprobarii atat măsurile pentru implementarea procesului de bugetare participativă la nivelul Municipiului Târgoviște, cat si Regulamentul privind modul de derulare a acestei proceduri”, a precizat primarul Cristian Stan.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial