2 mai 2024
Senatorul Dragoş Popescu – “Statul român are erori grave!”

Senatorul Dragoş Popescu – “Statul român are erori grave!”

“Statul român are erori grave!

O situație revoltătoare mi-a fost adusă la cunoștintă și o prezint mai jos!

În atenția STS – Serviciul de Telecomunicaţii SpecialePoliţia de Frontieră Română

Direcția de Sănătate Publică!

Vă solicit să lămuriți cum se poate întampla să dispară din baza de date informații! Un cetățean român, la întoarcerea în tară completează formularul digital PLF (obligatoriu), îl salvează PDF pentru sigurantă, trece fără probleme de controlul de poliție unde i se confirmă că datele există în sistem, iar după 17 zile calendaristice primește procesul verbal de amendă de la DSP Dâmbovița pentru lipsa formularului completat. (eficientă!).

Din motive GDPR nu pot publica acele PDF-uri la care fac referire, dar ele există.

Statul român prin instituțiile sale trebuie să se asigure că ia toate măsurile necesare limitării răspândirii infecției SARS-COV dar, totodată, nu poate avea asemenea erori!

“Domnului Senator Dragos Popescu Domnilor,

Va expun o intamplarea in care sunt victima unor institutii ale statului (cred ca mai mult decat una) care ma sanctioneaza atat pe mine cat si pe sotia mea pentru neconformarea privind prezentarea formularului digital (PLF) la frontiera la venirea din strainatate.

Am crezut ca in plicurile pe care le-am primit astazi de la DSP se afla deciziile in format paper privind carantiarea mea si a sotiei dupa ce am fost contaminati Covid (am iesit din carantina, suntem bine). Se aflau de fapt procesele verbale de sanctionare cu amenda (fiecare 2000 lei) pentru neinregistrarea acelor PLF-uri (vi le atasez).

Le-am inregistrat ca la carte in portalul STS (cu cel mult 24 de ore inaintea sosirii la Otopeni), lucratorul de la politia de frontiera le-a vazut si am trecut OK. Dupa care se trezesc autoritatile sa ne sanctioneze. Culmea este ca formularele noastre nu mai exista acum in baza de date a STS, in contul meu.

Cine le-o fi sters ? Daca ma bazam pe faptul ca inregistrand formularele, ele se propaga si vor fi vazute la frontiera am considerat ca nu este suficient. De aceea am fost vigilent si le-am salvat imediat dupa ce au fost generate gandindu-ma la orice defectiune in sistemul informatic al politiei de frontiere. Chiar daca acolo totul a fost in regula, ceva s-a intamplat ulterior trecerii noastre, pentru ca s-a transmis DSP-ului Dambovita ca suntem contravenienti.

Eu nu am cum sa aflu ce s-a intamplat, dar domniile voastre da, si va rog sa incercati sa aflati. Mie mi se pare ca este foarte grav modul in care au comunicat institutiile statului intr-o astfel de situatie si mi se pare si mai grava subrezenia portalului STS din care dispar datele.

Vigilenta de a salva acele formulare imi dau convingerea ca avandu-le am ceva opozabil la procesele verbale de sanctionare si pot sa-mi rezolv sigur problema chiar de-ar fi si in instanta, evident cu pretul deranjului. Cum ramane cu slabiciunile si incompetenta autoritatilor? Si ca o ultima observatie, despre felul cum au fost redactate de catre doua inspectoare (de ce doua ?!!!) proceseler verbale de sanctionare: cu pixul si cu indigo in mai multe exemplare. Ca tot vorbim de digitalizare …

Cu prietenie,

F. F.”

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial