7 mai 2024
Senatorul Dragoş Popescu – “Situația Doicești și problema reactoarelor modulare mici”

Senatorul Dragoş Popescu – “Situația Doicești și problema reactoarelor modulare mici”

“Situația Doicești și problema reactoarelor modulare mici:

În luna noiembrie am organizat la Doicești o dezbatere publică, în urma unor chestionare completate de cetățeni, în care aceștia și-au exprimat îngrijorarile față de proiectul de construire a reactoarelor modulare la Doicești.

📍Din păcate la dezbatere nu a venit nimeni dintre părțile implicate care să le răspundă la întrebări, nici Nuclearelectrica Oficial, nici Ambasada Americii, nici măcar Primarul comunei Doicești, nici Consiliul Județean Dâmbovița. Acestea au fost principalele întrebări ale cetățenilor:

❓Ați putea oferi exemple de alte centrale nucleare atât de aproape de școli și grădinițe? ❓De ce nu sunt amplasate mai departe de o zonă populată? ❓Cât de departe merge responsabilitatea administrației publice în cazul unui dezastru? ❓Care sunt riscurile la care ne supunem? ❓Unde vor fi depozitate deșeurile radioactive? ❓De ce nu a fost consultată populația în prealabil? ❓De ce se construiesc aceste reactoare aici și nu în SUA, dacă acestea sunt considerate sigure?❓Cine va fi responsabil pentru problemele legate de acest proiect? ❓Care sunt riscurile unui accident sau ale unei defecțiuni?❓Care este distanța de siguranță față de prima locuință?

☢️ Raportul integral al acțiunii îl atașez în primul comentariu. Astăzi are loc la Radio Europa FM, la emisiunea Romania In Direct cu Cătălin Striblea o altă discuție despre aceste reactoare și aș dori să transmit și acolo întrebările acestea ale cetățenilor și poate invitații vor răspunde: Chisalita Dumitru Asociatia Energia InteligentaDER SPIEGEL a fost acolo”, a precizat Dragoş Popescu, senator de Dâmboviţa şi reprezentant al Partidului Reper.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial