28 martie 2024
Senatorul Dragoş Popescu: “Staţia pentru monitorizarea calităţii aerului, la Fieni e… moartă!”

Senatorul Dragoş Popescu: “Staţia pentru monitorizarea calităţii aerului, la Fieni e… moartă!”

“Ministerul Mediului a lansat (în sfârșit) o aplicație de mobil pentru calitatea aerului, pe care putem vedea ce respirăm în puținele puncte pe care le monitorizează Rețeaua Națională pentru monitorizarea calității aerului.

O scurtă verificare ne arată că în 📍 Dâmbovița avem două stații, din care doar cea din 📍Târgoviște funcționează, cea de la 📍Fieni, unde ar fi fost relevant să avem monitorizare, având fabrică de ciment, e MOARTĂ ☠️(vezi imaginea). În București sunt câteva puncte vii, restul tot moarte că sunt în revizie, ne spune sigur pe sine ministrul insuficient al mediului, Tanczos Barna, la lansarea aplicației.

Alte rateuri marca Tanczos Barna, despre care ne-a vorbit ieri în conferința de presă:❎ Sistemul de Garanție Returnare nu funcționează și mai durează, se pare, minim un an. În momentul de față încă se face, citez headhunting – probabil la urși….LE: s-a amânat momentul de punere în funcțiune al sistemului la 30.11. 2023 desigur.❎ Rabla pentru becuri.

Alt tun marca UDMR și Tanczos Barna, din bugetul Administrației Fondului pentru Mediu, administrat de acest partid, care și-a întins tentaculele pe mediul României. Nu există pentru acest program estimări, proiecții de cetățeni interesați sau rezultate estimate, totul este cu DACĂ: dacă oamenii se înscriu, dacă există becuri, dacă începem anul ăsta, pardon, cel târziu la final de octombrie.

Oamenii trebuie să aducă becuri incandescente și primesc la schimb LED, conform unui ghid de finanțare inaccesibil de fapt în mediul rural, de exemplu, grupul țintă majoritar al programului. Să nu mai vorbim de cât de greoi este tot procesul și câte documente sunt necesare pentru a primi un voucher de 200 de lei, pentru becuri ecologice.

🤬 Ca să înțelegem cum merg programele AFM: Casa verde are 30.000 de dosare în așteptare, Rabla local nu funcționează, stați! de fapt nu avem o evaluare pe Rabla în general, nu știm ce efecte are asupra mediului, dar este finanțat din bani de la Fondul pentru Mediu de peste 12 ani.

⚠️Tanczos Barna nu are numai reacții sub demnitatea unui ministru, cum a fost întâmplarea cu reprezentanții Declic (link în comentarii), are și 〽️ proiecte și activitate sub standardele unei țări europene”, a arătat Dragoş Popescu, senator de Dâmboviţa şi reprezentant al Partidului Reper.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial