3 mai 2024
Senatorul Dragoş Popescu: “PSD + PNL + UDMR + AUR au votat la unison legea prin care se modifică limitele ariilor naturale protejate pentru a face loc unor hidrocentrale”

Senatorul Dragoş Popescu: “PSD + PNL + UDMR + AUR au votat la unison legea prin care se modifică limitele ariilor naturale protejate pentru a face loc unor hidrocentrale”

“Alianța care distruge România, la propriu! PSD + PNL + UDMR + AUR au votat la unison legea prin care se modifică limitele ariilor naturale protejate pentru a face loc unor hidrocentrale. 🆘 Aceastea nu vor rezolva criza din energie cum se pretinde, ci doar bagă în legalitate tunul PSD de 300 de milioane de euro, cât a costat până acum acest proiect! Astăzi a fost votată în plenul Camerei Deputaților Legea anti-natură a PSD: Modificarea limitelor ariilor naturale protejate pentru a face loc unor hidrocentrale cu scopul pretins de a soluționa criza din energie.

📍 O lege poate sta în Parlament până la 2 ani până să fie adoptată, dar nu și legea PSD, care a trecut fulgerător prin toate comisiile cu simulacre de dezbateri și fără să se respecte niciun termen pentru aviz și raport, în mai puțin de o lună! Retorica PSD a fost că salvează România de dependența energetică și că nu se împiedică ei de un peștișor, sau păsărică și nici măcar de faptul că această propunere este contrară tuturor angajamentelor asumate de noi la intrarea în Uniunea Europeană, dar mai ales ILEGALĂ:

📍 Avem hotărâri ale instanțelor judecătorești care anulează autorizațiile de construcții ale proiectului din Parcul Național Defileul Jiului.; 📍 Comunicări ale Comisiei Europene care spun că este contrar Directivelor Europene să modifici limitele ariilor naturale protejate ca să faci loc hidrocentralelor.

❓Care vor fi consecințele? ⚠️ Jiul se va scurge printr-o țeavă pe o distanță de peste 30 de kilometri, în consecință va dispărea Parcul Național Defileul Jiului; ⚠️ Pentru Răstolița, vor fi defrișate mai multe sute de hectare de pădure, iar apa râurilor din mai multe văi din Munții Călimani va fi captată și direcționată către rezervorul principal; ⚠️ Criza energetică nu va fi rezolvată pentru că aceste proiecte ar funcționa de 3 ori pe an, când și dacă vor fi viituri. Producția de energie va fi derizorie, sub 1% din producția anuală din România, mai precis 269 de GWh, care ar reprezenta 0,47% din producția anuală de electricitate a României (de 56,2 TWh în 2020). Acești indicatori nu s-au recalculat de 20 de ani, iar debitele au scăzut semnificativ, deci cel mai probabil nu este vorba nici măcar de 0,47%.⚠️ România va intra în noi proceduri de infringement pe arii protejate și va primi sancțiuni de la UE;

🔴 Toate astea vor figura pe nota de plată pe care o vom lăsa generațiilor viitoare!”, a precizat Dragoş Popescu, senator USR de Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial