3 mai 2024
Senatorul Dragoş Popescu: “PNL, partidul care demonstrează pe zi ce trece că nu susține depolitizarea”

Senatorul Dragoş Popescu: “PNL, partidul care demonstrează pe zi ce trece că nu susține depolitizarea”

“Am reluat audiențele, atât online, cât și fizic, la cabinetul parlamentar din Municipiul Târgoviște, str. Poet Grigore Alexandrescu, bloc E1, parter.

Astăzi am avut o întâlnire cu o persoană care în ultimii ani a deținut, prin concurs, funcția de director al unei instituții de învățământ și care a fost schimbată fără a fi informată în prealabil.

Susține că a fost membra unui partid și că a ajutat acel partid în campaniile electorale. În ceea ce privește activitatea profesională spune că a primit evaluări de “foarte bine”.

Cea mai mare temere este aceea de a nu i se pune bețe în roate pe drumul său profesional în cazul în care ar dori să participe la mult trâmbițatul concurs pentru directorii școlari. Am susținut de fiecare dată cu fermitate depolitizarea învățământului și șanse egale pentru toate cadrele didactice care doresc să obțină funcții de conducere prin concursuri transparente și corecte.

Abilitățile și competențele unei persoane nu pot fi trasate prin ordin politic sau prin numiri din pix. Schimbările din funcții ar trebui să fie predictibile și motivate cu argumente solide și cu referire strict la performanța profesională, nu în funcție de preferințele politice sau de modul cum dictează unii politicieni.

Ca senator primesc în audiență pe oricine, ascult cu interes, adun informații și încerc, pe cât posibil, să aflu dacă legile sunt respectate, dacă cetățenii sunt nedreptățiți și dacă este respectat principiul echității. În acest caz sper ca îngrijorările persoanei să nu se confirme și să nu existe răzbunări de orice natură.

Nu mă feresc să spun că este vorba despre PNL, partidul care demonstrează pe zi ce trece că nu susține depolitizarea, având în vedere că a schimbat în masă directori în toată țara pe criterii netransparente și, în anumite cazuri, fără a ține cont de profesionalism”, a precizat Dragoş Popescu, senator USRPLUS de Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial