25 aprilie 2024
Deputatul Daniel Blaga, întâlnire de lucru cu Excelenţa Sa Maria Teresa Netto dos Santos Mariano Shearman de Macedo, ambasadorul Portugaliei în România

Deputatul Daniel Blaga, întâlnire de lucru cu Excelenţa Sa Maria Teresa Netto dos Santos Mariano Shearman de Macedo, ambasadorul Portugaliei în România

“Am vorbit foarte rar despre Grupul Parlamentar de Prietenie cu Republica Portugheză, al cărui președinte sunt onorat să fiu. Chiar dacă mai degrabă onorifice, aceste grupuri au darul de a ne ajuta să descoperim constant exemple de bune practici și să promovăm România în alte medii, întâlnind oameni importanți și legând relații de lucru benefice în timp pentru comunități.

Am fost astfel astăzi privilegiat să discut cu ambasadoarea Portugaliei în România, Excelenţa Sa Maria Teresa Netto dos Santos Mariano Shearman de Macedo, despre modurile prin care țara noastră poate ajuta Portugalia și viceversa în perioada imediat următoare.

🤝 România și Portugalia au o excelentă relație bilaterală, în primul rând în domeiile Apărării și Securității iar comunitatea românească din Portugalia numără aproape 30.000 de persoane, fiind a 6-a cea mai mare comunitate străină (și a doua din U.E.) din țara lui Fernando Pessoa. În plus, anul trecut, în chiar plină pandemie, schimburile economice dintre cele două țări a atins un nou record: nu mai puțin de 775 de milioane de Euro.

Tocmai de aceea, discuția de astăzi a fost despre modurile în care putem intensifica o colaborare deja fructuoasă, precum și despre schimburile de bune practici în domeniul administrației publice și mai ales a digitalizării, cu atât mai mult cu cât indicatorul de transformare digitală al Portugaliei se situează peste media U.E. iar țara noastră poate beneficia de sfaturi dintre cele mai pertinente astfel”, a precizat deputatul Daniel Blaga, liderul USR Dâmboviţa şi secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial