24 aprilie 2024
Senatorul Dragoş Popescu – “Ne întoarcem de unde am plecat, să respirăm gunoaie!”

Senatorul Dragoş Popescu – “Ne întoarcem de unde am plecat, să respirăm gunoaie!”

“După ce a dat-o de gard cu textul ordonanței 92, în care Ministerul Mediului incriminează incendierea oricărui tip de deșeu și pedepsește cu închisoarea de la 3 la 5 ani pe cei pe care îi prinde, cel puțin teoretic, Garda de Mediu, acum la Camera Deputaților, prin votul de ieri de la comisia de mediu, al monstruoasei coaliții PSD-PNL-UDMR, dă liber la arderi, adoptând un amendament depus chiar de Garda de Mediu, și care ne aruncă înapoi la zero incriminare, practic. Adică liber la arderi, băieți!

Asta în condițiile în care semnalăm din teren rețele întregi de incendiatori de gunoaie, pe câmpuri și în zone apropiate de comunități, care dau foc la orice, inclusiv autocare, deșeuri periculoase, anvelope, etc pentru un ban în plus. Sigur, încă o dată semnalez atât incompetența Ministerului Mediului, care nu a putut sau mai bine spus, nu a vrut să scoată un text de lege logic și bun încă din start (deși am sesizat la vremea respectivă problemele din text), cât și corupția generalizată, care ajunge, iată, cu ușurință la urechile deputaților, procurorilor, comisarilor din Garda de Mediu.

Ne întoarcem de unde am plecat, să respirăm gunoaie!”, a avertizat Dragoş Popescu, senator de Dâmboviţa, reprzentant al Partidului Reper.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial