3 mai 2024
Senatorul Dragoş Popescu: ”Inițiativă lăudabilă, dacă nu ar fi fost scoase la iveală metehnele administrației centrale românești”

Senatorul Dragoş Popescu: ”Inițiativă lăudabilă, dacă nu ar fi fost scoase la iveală metehnele administrației centrale românești”

📜”A fost dezbătut ieri la Senat în cadrul comisiilor reunite pentru agricultură și pentru ape, păduri, pescuit și fond cinegetic un proiect de lege ce vizează înființarea și funcționarea punctelor gastronomice locale (L200/2023).

💸Inițiativă lăudabilă, dacă nu ar fi fost scoase la iveală metehnele administrației centrale românești.

🤐Atât de “bine scris” și „consultat” cu factorii decizionali este acest proiect de lege, încât au depus amendamente la proiect toate cele 3 instituții cu miză pe subiect: Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Ministerul Agriculturii și Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

🤯Așa cum v-ați închipuit, fiecare instituție a depus amendamente după cum au considerat domnul sau doamna din departamentul care ține relația cu Parlamentul, cu:

📌 0 (zero) coordonare instituțională între cele 3 instituții de mai sus🙈🙉🙊;

📌0 (zero) consultări cu beneficiarii;

📌 și bineînțeles fără ca vreun reprezentant al unuia din cele 256 puncte gastronomice locale înregistrate în baza de date a ANSVSA să fie prezent la dezbatere.

🎯Cireașa de pe tort este bineînțeles faptul că s-a dezbătut un proiect de lege care își propune înființarea punctelor gastronomice locale, deși ele există deja în baza ordinului nr. 111 din 2008.”, a comunicat Dragoş Popescu, senator de Dâmboviţa şi reprezentant al Partidului Reper

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial