2 mai 2024
Senatorul Dragoș Popescu, în instanță cu ADI Deșeuri, Consiliul județean și Primăria Răcari: ”Am cerut să…”

Senatorul Dragoș Popescu, în instanță cu ADI Deșeuri, Consiliul județean și Primăria Răcari: ”Am cerut să…”

”Am acționat în judecată Primăria orașului Răcari, Consiliul Județean Dâmbovița și ADI Management Integrat al Deșeurilor Dâmbovița.

Am cerut instanței să constate că:

1. Depozitul Ecologic de Deșeuri Municipale Titu a funcționat ilegal începând cu data de 03.09.2018.

2. În perioada 03.09.2018 – 01.09.2023 a fost folosită în mod ilicit o parte din taxa de habitat (aferentă depozitării), banii fiind alocați depozitării ilicite a deșeurilor într-un depozit de deșeuri neautorizat.

3. Depozitul de deșeuri a poluat factorii de mediu prin depozitarea ilicită și continuă să polueze prin numeroasele incendii care izbucnesc pe amplasamentul depozitului și scurgeri de levigat.

Și să oblige pârâții să:

– realizeze conform legii, de urgență, măsuri de remediere a sitului contaminat, respectiv a depozitului ecologic de deșeuri menajere Titu, situația actuală constituind un pericol major care conduce la poluarea solului, a pânzei freatice și a aerului atât prin emisiile curente cât și prin emisiile rezultate din incendii.

– oblige pârâții la organizarea de urgență un serviciu de colectare/depozitare a deșeurilor funcțional, deșeurile municipale fiind o sursă majoră de poluare, având în vedere și gradul de umplere al singurului depozit de deșeuri din județ la ora actuală (Aninoasa) de peste 100%.

– Să oblige pârâții în solidar la plata de despăgubiri pentru disfuncționalitatea sistemului de gestionare a deșeurilor, pentru poluarea produsă și pe care suntem nevoiți să o suportăm și pentru folosirea ilicită a sumelor de bani achitate de mine ca taxă de salubritate (habitat).

Vă recomand tututror celor care locuiți în zona de sud a județului, celor care platiți taxa de salubritate pentru gospodării nelocuite sau operatorilor economici care sunt obligați să plătească noua taxă de salubritate introdusă, să vă căutati dreptatea în justiție.

Legea este de partea voastră!”, spune Dragoș Popescu, senator de Dâmbovița, reprezentant al Partidului Reper.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial