3 mai 2024
Senatorul Dragoş Popescu: “De ce se construiesc la Doicești reactoarele nucleare mici și nu în altă parte?”

Senatorul Dragoş Popescu: “De ce se construiesc la Doicești reactoarele nucleare mici și nu în altă parte?”

“De ce la Doicești?☢️ Așa cum anunțam la sfârșitul lunii august am ales să acționez în instanță Nuclearelectrica deoarece nu am primit un răspuns edificator la întrebarea: “De ce se construiesc la Doicești reactoarele nucleare mici și nu în altă parte?”, iar cetățenii trebuie să fie informați corect atunci când sunt luate decizii care îi pot afecta direct.

M-am adresat pentru informații detaliate și Ambasadei SUA.Este invocată de fiecare dată regula de confidențialitate a finanțatorului.Intenționez să aflu care sunt îngrijorările cetățenilor, mai ales ale locuitorilor din comuna Doicești și să aflăm împreună răspunsuri la întrebările acestora.

Împreună cu echipa mea voi posta în curând pe grupurile de Facebook locale, precum și pe această pagină un formular unde cetățenii din Doicești și din localitățile llimitrofe să își exprime temerile și întrebările cu privire la această investiție. Vă invit să urmăriți această pagină dacă vă interesează subiectul. În acest sens, consider binevenită o altă întâlnire între cetățeni și autorități, instituții abilitate, politicieni și activiști sau organizații de mediu cu scopul de a clarifica anumite aspecte și de a identifica atât avantajele, cât și dezavantajele acestei investiții – amplasarea unui reactor modular mic NuScale la Doicești.

Îngrijorările oamenilor sunt legitime și statul are datoria de a informa onest cetățenii și de a-i proteja. Este dreptul locuitorilor de a solicita lămuriri cu privire la schimbările ce urmează a fi făcute în locul în care aceștia trăiesc”, a reliefat Dragoş Popescu, senator de Dâmboviţa şi reprezentant al Partidului Reper.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial