2 mai 2024
Senatorul Dragoș Popescu continuă să deranjeze autoritățile. ”Laude și minciuni cât…doi munți de deșeuri”

Senatorul Dragoș Popescu continuă să deranjeze autoritățile. ”Laude și minciuni cât…doi munți de deșeuri”

”Groapa de gunoi de la Aninoasa

❌❗️Aici sunt banii dumneavoastră! 💰Episodul 2

♻️Mult trâmbițatul proiect de colectare selectivă a deșeurilor în Dâmbovița a început în ianuarie 2022. Sau, ca să citez exact din anunțurile CJD, “unul dintre cele mai MARI proiecte din județul #Dâmbovița, proiectul de colectare selectivă a deșeurilor”.Da, au fost distribuite containere prin comunele din județ, pentru ca locuitorii să poată colecta selectiv.

#CaravanaDâmbovițaCurată, lansată de către Consiliul Județean Dâmbovița, părea că pornește bine. Chiar eram asigurați că “avem la dispoziție tot ce ne trebuie pentru a colecta selectiv in județul #Dâmbovița!”

❗️ Revenind însă la prezent constat cu dezamăgire că implementarea proiectului în Dâmbovița nu se desfășoară conform planului și nici măcar nu poate fi un model de bune practici. Mai degrabă un eșec. De ce spun asta? Pentru că degeaba colectezi separat dacă toate deșeurile ajung la final în același loc.

❌ Pe raza județului există două gropi de gunoi, administrate în regim privat, la Aninoasa și Titu. Gropile și-au depășit de ceva timp capacitatea. Și, surpriză! Groapa de la Aninoasa funcționează ILEGAL încă de anul trecut. Adică fără autorizație, ultima viză a acesteia a expirat în septembrie 2022. Recent aflăm că a fost reziliat contractul cu operatorul care ar urma să intre în insolvență.

❓Evident că situația gropilor era cunoscută de mai mult timp și ar fi putut fi luate măsuri sau identificate soluții pentru ca deșeurile să ajungă unde trebuie și mare parte dintre ele să poată fi reciclate.

🌿 Ca susținător al proiectelor de mediu îmi doresc foarte mult ca acesta să fie implementat în județul Dâmbovița într-un mod cât mai adecvat, să devină exemplu de succes și pentru alții, de aceea solicit și în mod public președintelui CJD și ADI Corneliu Stefan și administratorului ADI Management Integrat al Deșeurilor Cristian Avanu aprobarea accesului la groapa de gunoi de la Aninoasa și la stația de sortare pentru că îmi doresc să informez corect cetățenii asupra modului real în care deșeurile din județ sunt colectate, depozitate, sortate, tratate, reciclate.

❗️Cetățenii au dreptul să știe pentru ce servicii plătesc o taxă care deja a fost mărită și trebuie informați corect.

🖌️ Ca să nu mai spun că autorizația prevedea ca obligație acest aspect: “titularul autorizației trebuie să stabilească și să mențină un program pentru a asigura faptul că membrii publicului pot obține în orice moment informații privind performanțele de mediu”.

🔈 Demersurile mele au la bază o motivație foarte puternică, aceea că trebuie să existe transparență în cheltuirea banilor cetățenilor, că minciuna nu poate fi tolerată la nesfârșit și că atunci când nu există performanță administrativă trebuie cunoscută realitatea.📢 Aici chiar este vorba despre o foarte slabă administrare sau poate chiar incompetență.

😡 Iar cetățenii au de suferit pe banii lor. Nu este revoltător? Cum poate declara public și în mod constant cineva că “#iubimDambo❤️ița” când nu-i pasă de cetățeni, de banii lor, de sănătatea lor, de mediu și de aer?”, se întreabă Dragoș Popescu, senator de Dâmbovița, reprezentant al Partidului Reper.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial