24 aprilie 2024
Senatorul Dragoş Popescu continuă lupta cu cei care dezmembrează vehicule şi ard ilegal deşeuri

Senatorul Dragoş Popescu continuă lupta cu cei care dezmembrează vehicule şi ard ilegal deşeuri

“Bălteni, joi. O nouă vizită „la firul ierbii” alături de Octavian Berceanu și de o echipă TV.

Știam că dezmembrările de vehicule și arderile ilegale de deșeuri se petrec și aici, la fel cum știam că această practică otrăvește încet dar sigur comunitatea, motiv pentru care mi s-a părut necesar să reușim să documentăm aceste aspecte.

Ceea ce nu știam însă e cât de „în văzul lumii” se pot petrece lucrurile. „Băieți deștepți” care dezmembrează mașini direct la stradă, obișnuiți fiind cu gândul că legea „e pentru fraieri”.

Primul „steguleț roșu”: faptul că a trebuit să așteptăm, alături de poliție, preț de 4 ore, apariția Gărzii de Mediu Dâmbovița, în urma apelului la 112, timp în care Poliția imobilizase camion.

Al doilea steguleț roșu: faptul că am văzut, la doar zeci de centrimetri distanță de mine, cum un echipaj de poliție pare că ignoră complet orice act de criminalitate de mediu.

Al treilea steguleț roșu: comisarul Gărzii de Mediu a „constatat” camionul singur (nu in echipa așa cum prevede legea), eliberându-l mai apoi fără a face vreun control și fără a întocmi un proces verbal, așa cum era normal.

Pentru mulți, un motiv de renunțare. Pentru mine, un motiv în plus de a lupta pentru ca aceste „deprinderi” să înceteze, pentru a lupta pentru a ne educa mai bine, cu toții, cu privire la consecințele acestor acte (și a ceea ce înseamnă ele pentru comunitate), precum și pentru a lupta pentru legi mai bune de mediu.

Primul pas, după acest episod: vom sesiza superiorii acestui comisar.

Consider că un profesionist ar trebui să se achite de sarcini într-o cu totul altă manieră, motiv pentru care urmează de asemenea să fac și o plângere penală în acest sens, căci camionul „eliberat” fără prea mari discuții transporta 12 tone de materiale, cu acte pe persoană fizică autorizată dar nu către o societate autorizată pentru valorificare.

PS: Astăzi, din toate autovehiculele pe care le vedeți pe câmp, a mai rămas doar unul. A fost confiscat”, a declarat senatorul Dragoş Popescu, din cadrul USR Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial