25 aprilie 2024
Băleni – Un şofer beat şi fără permis a intrat cu maşina într-un autoturism condus de o femeie

Băleni – Un şofer beat şi fără permis a intrat cu maşina într-un autoturism condus de o femeie

Un bărbat de 63 de ani, bănuit de comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, reținut de polițiștii de la Secția nr.2 Poliție Rurală Băleni

La data de 21 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr.2 Poliție Rurală Băleni au fost sesizați de către o femeie cu privire la faptul că un conducător auto, aflat sub influența băuturilor alcoolice, ar fi intrat în coliziune cu un autoturism condus de fiica sa.

De îndată, polițiștii s-au deplasat la fața locului unde au constatat că un bărbat, de 63 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Țarinei din Băleni-Români, ar fi intrat în coliziune cu un autoturism condus de o tânără din localitate.

În urma impactului au rezultat doar pagube materiale. De asemenea, din verificări, polițiștii au stabilit că bărbatul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat testarea cu aparatul etilotest și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice, însă acesta a refuzat.

În cursul nopții de 21 spre 22 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr.2 Poliție Rurală au reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, bărbatul de 63 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul de către o persoana care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, faptă prevăzută de art. 335 din Codul Penal și refuzul ori sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, faptă prevăzută de art. 337 din Codul Penal.

Astăzi, 22 ianuarie, cel în cauză va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște pentru dispunerea de măsuri preventive. Activitatea de cercetare penală se efectuează sub coordonarea și supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște.

sursa – IPJ Dâmboviţa

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial