18 mai 2024
Senatorul Dragoș Popescu: ”Avem probleme reale legate de calitatea aerului”

Senatorul Dragoș Popescu: ”Avem probleme reale legate de calitatea aerului”

”Am participat, la ARCub, la evenimentul organizat de Ecopolis cu tema “Calitatea aerului în București: Perspective și soluții”, alături de primarul sectorului 2 și cel al sectorului 6, reprezentanți ai Primăriei Municipiului București, ai Ministerul Mediului – România și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Am prezentat inițiativele legislative pe care le-am avut pe îmbunătățirea calității aerului:

📌propunerea legislativă de modificare a Legii 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător (PLX 177/2022), care a trecut de votul Senatului și care stă blocată de actuala coaliție într-un sertar la Camera Deputaților

📌Legea privind achiziția de materiale feroase și neferoase de la persoane fizice, dacă au fost obținute prin ardere

📌Legea privind transformarea în infracțiune a arderilor de deșeuri.

Am mai vorbit și despre procedurile de infringement deschise împotriva României pe probleme legate de calitatea aerului și pentru care ne putem aștepta inclusiv la amenzi. Au existat și discuții despre problemele pe care România le are cu monitorizarea, cu rețeaua națională, ce înseamnă lipsa datelor necesare pentru determinarea exactă a surselor poluării și pentru luarea de măsuri eficiente.

🤜Eu susțin digitalizarea și datele libere, iar instituțiile de mediu ar trebui să aibă aceeași abordare, dacă nu vrem să plătim cu sănătatea noastră și a copiilor noștri”, spune Dragoș Popescu, senator de Dâmbovița, reprezentant al Partidului Reper.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial