28 aprilie 2024

Avem nevoie de câteva MILIOANE DE EURO! Apă din sursa «7 Izvoare» pentru Pucioasa!

baraj-puc„Problema cea mai importantă care rezultă de aici este că trebuie să facem o investiţie de câteva milioane de euro, în jur de 10 milioane, ca să încercăm să aducem apă din sursa «7 Izvoare».

În bugetul anului 2016 am prins un studiu care să ne spună de unde să aducem surse suplimentare de apă.

Avem o propunere de la judeţul Argeş, să creăm împreună o sursă pe râul Dâmboviţa, la limita dintre cele două judeţe, undeva la Lăicăi – Malu cu Flori. Studiul ne va spune cum trebuie să interconectăm sistemele acestea, care au fost gândite şi create independent, cu surse diferite şi cum putem să echilibrăm aducţiunea de apă din mai multe surse, în aşa fel încât să avem un rezultat optim pentru tot judeţul Dâmboviţa.

De exemplu, Moreniul ia apă din judeţul Prahova, de la Paltinu, ceea ce arată că nu are nicio legătură funcţională cu sistemul de apă din judeţul Dâmboviţa. În afară de lucrările de apă şi canal, pe care le facem în localităţile judeţului, avem nevoie de investiţii masive în echilibrarea, respectiv interconectarea sistemelor şi asigurarea dintr-o singură sursă a apei pentru întreg judeţul Dâmboviţa.

Aceasta este o concluzie foarte importantă, pentru că, oricând, în ape de suprafaţă, se pot produce deversări de tipul celei de la Pucioasa. Se pot întâmpla.

E suficient un nebun care exploatează o afacere producătoare de lucruri de genul acesta”, a declarat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial