27 aprilie 2024
Senatorul Dragoș Popescu a tulburat culisele CJ Dâmbovița, într-o dezbatere ferită de ochii celor critici. ”Am deranjat!”

Senatorul Dragoș Popescu a tulburat culisele CJ Dâmbovița, într-o dezbatere ferită de ochii celor critici. ”Am deranjat!”

”Astăzi a avut loc la sediul Consiliului Județean Dâmbovița dezbaterea publică pe tema Planului Urbanistic Zonal Padina-Peștera, ultima dezbatere publică din faza de întocmire a PUZ-ului.

sursa – Facebook.com

Vor urma cele din etapa de avizare. Invitația nu a fost una publică, așa cum ar fi fost normal, nu a fost trimisă către presă, ba mai mult, instituții importante precum Academia Română sau Parcul Natural Bucegi, au primit-o destul de târziu.

Deși prezența în sală a fost asigurată de către organizatori prin angajații CJD și ai altor instituții subordonate, reprezentanta Academiei Române și cu mine am fost singurii care am ridicat obiecții cu privire la problemele legate de mediu, în timp ce alți intervenienți, foști demnitari PSD, au lăudat succesul de etapă prin realizarea documentației aferente, solicitând urgentarea aprobării PUZ-ului.

Am remarcat faptul că există tendința de a nu ține cont de observațiile instituțiilor avizatoare sau de a trata în mod serios legislația de mediu, în detrimentul intereselor urbanistice și imobiliare.

Pare că am deranjat cu intervenția mea din timpul dezbaterii, dar nu este posibil ca printr-o hotărâre de Consiliu Local să fie ignorată legislația națională sau europeană. Deși unii asta își doresc.

În atenția conducerii CJD și a domnului Tiberiu Florescu, șef de proiect, iată ce spune legislația în vigoare: art. 24 al. 2 din OUG 57/2007, “planurile de dezvoltare pentru zonele incluse în arii naturale protejate se modifică de către autorităţile responsabile în conformitate cu prevederile planurilor de management, respectiv cu obiectivele de conservare a ariilor naturale protejate care nu dispun de plan de management”, a precizat Dragoș Popescu, senator de Dâmbovița, reprezentant al Partidului Reper.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial