1 mai 2024

Senatorul Badea – PSD, pe primul loc în sondajele de opinie

www.mariusbuga.ro_images_leob„În ultima perioadă au apărut pe piaţă mai multe sondaje de opinie comandate de diverse forţe politice. Aceste sondaje au apărut în perioada august-septembrie şi scot în evidenţă un lucru care nu mai poate fi pus la îndoială, Partidul Social Democrat se găseşte pe primul loc în preferinţele românilor şi de asemenea rămâne prima forţă politică a ţării, având în mod cert principala şansă pentru a forma guvernul de după alegerile din 2016. Încep cu sondajul făcut chiar de către competitorii noştri politici, Partidul Naţional Liberal.

Agenţia de Rating Politic a realizat un sondaj la comanda PNL în perioada 17-24 septembrie 2016 şi în sondajul acesta PSD are un scor de 38%, urmat de PNL cu 30% şi de Uniunea Salvaţi România cu 9%.

De asemenea în perioada 2-14 septembrie, Biroul de Cercetări Sociale a efectuat un sondaj la nivelul municipiului Bucureşti, la comanda Partidului Alianţa Noastră, pe un eşantion de 1029 persoane, sondaj care arată că PSD înregistrează un scor de 48,5%, PNL de 14,8%, USR de 13,1%, PMP de 7,8%, ALDE de 7,3%, Alianţa Noastră de 4,7% şi PRU de 1,4%. În aceste sondaje s-a testat şi încrederea în instituţii, iar în primul sondaj realizat de Agenţia de Rating cea mai mare încredere o are Armata cu 91%, urmată de Biserică 71%, Uniunea Europeană 71%, NATO 71%, Poliţie 66%, BNR 66%, DNA 63%, Primăria 61%, Presa 59,5%, Preşedinţia 52%, Guvernul 39%, FMI 38%, Parlamentul are doar 31%, iar partidele politice 26%, sunt pe ultimele două poziţii în sondaj. Într-un sondaj realizat de Avagarde în septembrie 2016 arată de asemenea că PSD se găseşte pe primul loc în preferinţele românilor, cu 40%, PNL 30%, ALDE 7%, PMP 6%, USR 5%, UDMR 5%.

Concluzia este că în acest moment Partidul Social Democrat se găseşte pe prima poziţie în preferinţele românilor, ceea ce este un lucru important. Suntem în perioada de precampanie, am început să avem activităţi în teritoriu, în Dâmboviţa facem deplasări în sate, ne întâlnim cu cetăţenii, vrem să analizăm cât de bine este primit ceea ce propunem noi, ceea ce ne-am asumat ca şi program de guvernare la nivel naţional şi la nivel local.

Dorim de asemenea să ne întărim organizaţiile de partid şi să ne mobilizăm pentru competiţia electorală care va avea loc la finalul acestui an”, a declarat senatorul Leonardo Badea, vicepreşedinte al PSD Dâmboviţa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial