18 aprilie 2024

Deputatul Săvoiu – “Drumul Expres ar trebui să înceapă în… 2023!”

www.mariusbuga.ro_images_savoiu„Trans Regio Chindia a luat maximul de puncte ca urmare a criteriilor aplicate în MasterPlan. Suntem în prima linie, o să vedem în curând acţiuni concrete în finanţarea acestui proiect. Ceea ce vreau să vă spun este că suntem total nemulţumiţi de răspunsul primit de la Ministerul Transporturilor legat de centurile ocolitoare de la Găeşti şi Târgovişte, deoarece aceste două investiţii, care în 2008-2009 erau prioritare, deodată au fost amânate şi vor fi finanţate la pachet cu Drumul Expres Ploieşti-Târgovişte-Găeşti, care, printre altele, este un succes la judeţului.

Este introdus în Masterplanul de Transport. Însă ceea ce ne nemulţumeşte este faptul că cele două centuri ocolitoare sunt practic amânate sine die până la realizarea acestui proiect.

Pentru Drumul Expres ar trebui să înceapă investiţia în 2023.

Consider că în perioada care urmează trebuie depuse eforturi în a conştientiza factorii de decizie din cadrul Ministerului Transporturilor pentru că realizarea centurilor ocolitoare la Târgovişte şi la Găeşti sunt obiective prioritare pentru aceste oraşe, deoarece pot asigura dezvoltarea economică în judeţul Dâmboviţa prin scăderea timpilor de transport în jurul municipiului, prin evitarea factorilor de poluare fonică şi a noxelor emise de traficul îngreunat în zona municipiului şi, de asemenea, ar sprijini transportatorii prin reducerea timpilor de acces şi, de ce nu, creşterea accesibilităţii a municipiului Târgovişte ca destinaţie de investiţii directe”, a declarat deputatul PSD de Dâmboviţa, Ionuţ Săvoiu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial