2 mai 2024
Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgoviște a obținut acreditarea Erasmus+

Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgoviște a obținut acreditarea Erasmus+

SEMINARUL TEOLOGIC ORTODOX „SFÂNTUL IOAN GURĂ DE AUR” DIN TÂRGOVIȘTE A OBȚINUT ACREDITAREA ERASMUS+

Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgoviște reprezintă o instituție de învățământ cu deschidere și viziune europeană, care funcționează cu binecuvântarea şi sub îndrumarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon făcând parte din instituțiile subordonate și Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa.
Acest fapt este confirmat de Agenția Națională de Proiecte Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale care a publicat în ziua de vineri, 28 ianuarie 2022, lista unităților acreditate în programul Erasmus+ 2021-2027, în urma propunerilor primite la runda din 19 octombrie 2021.
Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgoviște a obținut acreditarea Erasmus+ cu un punctaj foarte bun, rezultat ce reprezintă o deschidere către noi proiecte educaționale și inițiază strategia europeană a instituției pentru următorul deceniu.
Actuala acreditare are ca scop satisfacerea nevoilor educaționale și sociale, formarea și perfecționarea prin proiecte europene a peste 100 de elevi și cadre didactice din cadrul Seminarului Teologic Ortodox. Obiectivele care subsumează cele expuse mai sus sunt următoarele: 1. Îmbunătățirea calității procesului de învățământ și a competențelor TIC în rândul cadrelor didactice; 2. Ameliorarea competențelor cheie în rândul elevilor din ciclurile gimnazial și liceal; 3. Perfecționarea managementului instituțional și promovarea stării de bine în scoală.
Echipa de proiect a Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” mulțumește, tuturor și fiecăruia în parte, celor care au sprijinit în demersurile obținerii acreditării fără de care rezultatul nu ar fi fost la fel de îmbucurător.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial