18 septembrie 2021
Selly, făcut “maimuţă needucată” de un fost ministru al Educaţiei

Selly, făcut “maimuţă needucată” de un fost ministru al Educaţiei

62134986Fostul ministru al Educației Daniel Funeriu l-a criticat dur pe Selly, după ce vloggerul a spus că „școala de azi te pregătește pentru 1990, nu pentru 2020”.

Ministrul a publicat o postare pe Facebook prin intermediul căreia a încercat să îi explice vloggerului că anumite lucruri învățate la matematică, geografie sau chimie au rămas neschimbate de-a lungul istoriei.

„S-a schimbat teorema lui Pitagora și eu nu știu? A schimbat tik-tok derivata lui X pătrat și nu ne-a spus? Fizica ne învață despre ultimele descoperiri, geografia… ce să mai zic: tot Everest e cel mai înalt vârf, iar când mă uit pe hartă văd Pacificul tot la locul lui. Harta României e cea din 2020, iar istoria medievală cam tot aia”, a spus fostul ministru.

De asemenea, ministrul a menționat că anumite lucruri din programă au fost adaptate anului 2020.

„La sociologie se învață nediscriminarea, nicidecum că femeile nu au drept de vot, ca pe la 1900”, a spus Funariu.

În filmulețul postat pe YouTube, Selly a criticat faptul că în școală nu se face educație financiară și elevii nu sunt pregătiți practic pentru a se descurca după absolvire.

„Văd răsmeriță că nu se face educație financiară și conduită preventivă. Really? Finanțele personale sunt, de când lumea, despre plus, minus, înmulțit și împărțit și ceva calcul banal de dobânzi. Adica aritmetică de clasa a 5-a. Aaa, și cumpătare.”, a adăugat fostul ministru.

„Conduita preventivă (a mașinii, nu a skate-ului) se învață la școala de șoferi, nu la ciclul primar. Iar însușirea ei e mai probabil să fie făcută de un tânăr care a învățat la școală disciplina decât de o maimuță încălțată și needucată cu figuri în cap”, a spus Funariu.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial