28 martie 2024
TOP 4 cele mai nonconformiste meserii! Tu știi ce presupun de fapt aceste joburi?

TOP 4 cele mai nonconformiste meserii! Tu știi ce presupun de fapt aceste joburi?

Cu siguranță ești deja familiar cu clasicele meserii precum cele de avocat, medic, polițist sau procuror. Știai însă că în ultimii ani s-au extins extrem de multe industrii care în trecut erau considerate subiecte tabu? Pe lângă anumite joburi care există deja de ceva timp, dar care abia în prezent au căpătat notorietatea meseriilor clasice, au apărut și locuri de muncă moderne, odată cu tehnologizarea și cu extinderea în masă largă a mediului online.

 Iată care sunt cele mai nonconformiste meserii și ce se ascunde de fapt în spatele lor!

1. Personal shopper

Deși este un job care există deja de foarte mulți ani în țările vestice, meseria de personal shopper reprezintă încă un concept destul de neclar în România. Probabil ești tentat, atunci când auzi această sintagmă, să crezi că un „cumpărător personal” este o persoană care se plimbă dintr-un magazin în altul în încercarea de a satisface nevoile și dorințele angajatorului său. Acest lucru nu poate fi mai departe de adevăr!

Numărându-se printre joburile care se încadrează în categoria de servicii clienți, meseria de personal shopper presupune o consultanță specializată și personalizată pentru fiecare client în parte. Cu alte cuvinte, un shopper personal analizează informația primită de la client și îi prezintă oferta de produse sau servicii ale unei companii, în funcție de nevoile sau gusturile acestuia. Deși este cel mai des întâlnită în industria vestimentară, această meserie a început să se extindă considerabil în ultimii ani, tot mai mulți antreprenori din diverse domenii angajând consultanți specializați. 

 2. Hipnoterapeut

         Deși este un concept care a apărut pentru prima dată la începutul secolului trecut, abia recent hipnoterapia a început să fie recunoscută ca tehnică oficială de psihoterapie. Un astfel de terapeut se ocupă cu tratarea prin hipnoză a anumitor obiceiuri, adicții sau comportamente nocive sau neadecvate, precum fumatul sau atacul de panică. Deși nu prezintă încă un grad total de încredere pentru majoritatea oamenilor, aceasta a început să capete amploare după efectuarea anumitor studii care i-au demonstrat eficacitatea.

         Pentru a putea profesa ca hipnoterapeut ai nevoie de multă muncă și de studii amănunțite în domeniul psihologiei și psihoterapiei. Cu toate acestea, este o meserie cu recompense financiare considerabile, un hipnoterapeut licențiat putând câștiga și câteva sute de lei pe ședință. 

3. Model glamour sau videochat

         Deși a reprezentat o perioadă îndelungată de timp una dintre cele mai tabu meserii, jobul de model glamour s-a extins și el considerabil în ultimii 10 ani. Odată ce societatea a început să renunțe încetul cu încetul la prejudecăți și clișee, această meserie a luat o amploare substanțială.

         Industria glamour mizează pe frumusețea, naturalețea și sex-appeal-ul femeii. Dacă și tu îți dorești să ai un job în care să te afli în centrul atenției și pe care să îl poți controla 100%, analizează oferta de joburi disponibile la Kendra Studio și vezi ce ți se potrivește. Atenție însă: nu porni cu gândul că este o meserie ușoară în care doar înfățișarea contează. Pe lângă aspectul fizic plăcut, un astfel de model are nevoie de încredere în propriile sale forțe, de cunoștințe de limbi străine și de capacitatea de a duce la bun sfârșit conversații pe teme foarte diverse, cu tipologii variate de oameni. 

4. Nutriționist pentru animale

         Mai mult ca sigur ești deja familiar cu atribuțiile unui nutriționist. Știai însă ca acest job poate fi aplicat și în industria veterinară? O astfel de meserie implică evaluarea unor multitudini de factori pentru animalele domestice sau de fermă și elaborarea unui plan alimentar specific pentru fiecare animal în parte.

         Deși este aplicată în domeniul animal, această carieră poate reprezenta o provocare exponențial mai mare decât nutriția umană. Pe lângă studiile în domeniu, un astfel de nutriționist trebuie să aibă cunoștințe solide de fizică, anatomie și comportament animal, biochimie și biodiversitate. 

Există foarte multe meserii nonconformiste pe piața muncii, iar numărul lor crește de la un an la altul. Dacă și tu îți dorești să ai un job la care nu oricine ar putea excela, nu este niciodată prea târziu să te reorientezi, indiferent de vârstă! 

Sursă foto: Shutterstock.com. 

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial