20 aprilie 2024
Șeful poliției rutiere recomandă hăituirea jurnaliștilor în trafic!

Șeful poliției rutiere recomandă hăituirea jurnaliștilor în trafic!

rizea“Gazeta Dâmboviței a primit în urma unui material de presă în care atrăgea atenția asupra unei acțiuni de pândă a poliției rutiere, desfășurată în repetate rânduri în zona Caraiman, diferite mesaje, printre care și  print screen-uri ale unor convorbiri pe grupul de whatsapp pe care discută polițiștii serviciului rutier dâmbovițean.

Acestea arată o reacție atribuită șefului serviciului, comisarului șef Răducu Rizea, după ce un alt polițist a urcat pe grup materialul realizat de publicația noastră. Se recomandă hăiturirea jurnaliștilor în trafic, subliniindu-se acest lucru cu majuscule: „Scriu așa pentru că NU-I VEDE NIMENI ÎN TRAFIC (…) Poate, totuși, vă treziți” este îndemnul  către subalterni. Polițiștii sunt instigați, încercând să fie acreditată ideea că dacă nu vor acționa împotriva reprezentanților presei acestia vor spune „unde, când, cum să acționăm și eventual și pe cine să oprim și pe cine nu „. Afirmații cu totul gratuite și manipulatoare, a căror punct de plecare este lipsa de comunicare care domnește în IPJ Dâmbovița în ultimii ani.

printÎn urma verificării unor surse credibile, Gazeta Dâmboviței nu are dubii în ceea ce privește veridicitatea print screen-urilor, atribuite lui Răducu Rizea. Mai ales că știm că subiectul pândei de la Caraiman este unul sensibil pentru el, fiind artizanul acestor acțiuni. Rizea stă adesea în mașina cu geamuri fumurii de unde transmite cine să fie oprit. În luna mai a acestui an, pe același trotuar, Rizea a avut o altercație cu o persoană fix pe această temă. Și atunci aceeași mașină era la pândă, iar comisarul șef Răducu Rizea se află în interiorul autoturismului.

În plus, Șeful de la rutieră a fost deranjat și de informațiile publicate de presă, tot în luna mai, când tatăl său a  fost surprins de camere de supravheghere în timp ce tăia cauciucurile a trei maşini din Fieni. Maşinile aparţineau vecinilor acestuia.

Considerăm că reacția șefului Seriviciului Rutier se constituie într-o infracțiune de instigare împotriva reprezentanților presei, în condițiile în care majoritatea acestora conduc mașini, iar multe dintre acestea sunt inscriptionate cu denumirea instituției, deci pot fi ușor identificate în trafic. Afirmațiile comisarului șef sunt o amenințare fățișă, fără precedent, motiv pentru care solicităm  o anchetă, precum și demisia acestuia din această funcție”

sursa – Gazeta Dâmboviţei

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial