24 aprilie 2024

COS Târgovişte a pierdut lupta cu fiscul!

www.mariusbuga.ro_images_cost„Noi am preluat COS în administrare în ianuarie 2014. Până atunci a fost la Marii Contribuabili. L-am preluat cu datorii foarte mari, societatea era deja în insolvenţă, i se aprobase planul de reorganizare, unde noi eram total văduviţi.

Din total sumă ni se acorda doar 6,7%. Asta au pierdut ei acum. Au pierdut lupta cu fiscul legată de planul de reorganizare, pentru că acum se va repune acea sumă. În afară de aceasta, vreau să vă spun că au reuşit să achite foarte mult din datoriile mari pe care le-au făcut ulterior.

Au reuşit să achite şi să ajungă undeva la 20%, de la 100%. Anul acesta, dacă ei ne-au declarat câteva zeci de milioane, au plătit peste 100 de milioane la bugetul de stat. Deci ei plătesc… Îşi achită obligaţiile curente. Ca mişcare se vede că plătesc, cel puţin în 2015 au plătit foarte mult. COS se comportă la ora actuală ca un contribuabil normal în piaţă. Are un comportament firesc din punct de vedere al colectării. Ei au venit lunar cu alte declaraţii. Au plătit şi din restanţe, şi obligaţiile curente.

Eu nu-mi doresc un contribuabil «mort». Nu mă ajută, ca administraţie, cu nimic. Eu îmi doresc să vină la noi să spună «fraţilor, am pierdut, haideţi să eşalonăm suma asta şi s-o plătim».

Eu sunt de acord să fac lucrul acesta. Ne-am judecat foarte mult. Am ajuns cu dosarul acesta să ne judecăm pe 39 de speţe. Fiscul nu renunţă… Avem planul nostru, sunt sume declarate.

Dacă guvernul le şterge, nicio problemă, dar noi avem sume certe, exigibile şi trebuie plătite”, a precizat directorul fiscului dâmboviţean, Emilian Rusu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial