29 martie 2024

Şeful Consiliului Judeţean Dâmboviţa, ÎN RĂZBOI cu medicii de familie! “Au impresia că sunt stăpânii inelelor!”

www.mariusbuga.ro_images_tutupro“Am avut o întâlnire de lucru cu Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița, Colegiul Medicilor și Casa Județeană de Sănătate.

Le-am adus la cunoștință ce constatări avem din teritoriu. Un control al DSP a identificat 39 de cabinete medicale individuale cu deficiențe grave legate asigurarea unei structuri de funcționare, confort termic, sălile de așteptare, lipsa apei curente, etc.

De asemenea, sunt cinci, şase cabinete medicale unde doctorii au impresia că sunt stăpânii inelelor, nu-i interesează absolut nimic!  Acordă consultații medicale când vor, cui vor, refuză să acorde consultații unor persoane care sunt pe listele lor de pacienți și lucrul acesta nu poate fi tolerat.

Avem o situație la Cornești, cabinetul medical individual Barbu Teodora care refuză să meargă să acorde consultații medicale în satele Cătunul și Frasinul. Are și un soț cu o atitudine extrem de vulgară și de respingătoare față de pacienți.

La Râu Alb, medicul de familie, Necula Eduard, consilier local PDL, tratează pacienții în funcție de culoarea politică, deși sunt pe lista lui și ar trebui să fie interesat de sănătatea tuturor. La Dragomirești, sunt trei cabinete medicale, Pavel Rodica, Danciu Eleonora și Anghel Tiberiu care refuză să meargă în satul Decindeni să acorde consultații medicale, deși primăria le-a pus la dispoziție spațiu ultramodern cu toate dotările necesare.

Avem o situație de comportament neadecvat față de pacienți, eliberarea de rețete medicale altfel decât spune prescripția medicală, adică doctorii le dau oamenilor pe rețetă ce au ei interes. Asta arată unde a ajuns medicina românească. Soțul doctoriței Chirculescu Claudia de la Morteni  nu permite accesul pacienților în cabinet. Îi consultă pe scări.

La Șelaru, doamna doctor Duțică Florina are comportament neadecvat față de pacienții care sunt membri ai altor partide, nu se respectă programul, nu se fac vizite pacienților din satele componente.

Am avut o discuție foarte contondentă cu Casa de Sănătate și i-am transmis doamnei Zaharia că, dacă nu trece la aplicarea legii, am să-i cer schimbarea din funcție.

O parte din sancțiuni poate fi aplicată de Colegiul Medicilor, sancțiuni care privesc conduita profesională, altele pot fi aplicate de Casa de Sănătate, legat de program și de modul în care își desfășoară activitatea, tot ei pot face controale.

De asemenea, Direcția de Sănătate Publică a fost avertizată de mine  să dea termene de conformare și apoi să treacă  la aplicarea de amenzi. Nu sunt amenzi mici, ajung și la 200 milioane de lei.

Situația nu mai poate fi tolerată sub nicio formă”, a avertizat Adrian Țuțuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial