25 aprilie 2024
Se strânge laţul în jurul preşedintelui CSM Târgovişte!

Se strânge laţul în jurul preşedintelui CSM Târgovişte!

❚ Din comisia de analiză şi verificare a activităţii CSM fac parte patru consilieri USL şi doi PP-DD, PDL refuzând să-şi numească oameni aici ❚ “Dacă se tem de verificarea noastră, nu-i opreşte nimeni pe cei de la club să vină şi să ne spună că vor să plece”, este mesajul extrem de dur al lui Cristian Stan ❚ Pe parcursul ultimei şedinţe extraordinare, liderul USL în CLM a lansat numeroase reproşuri în direcţia lui Ciprian Iugulescu, în continuare sfidător, de vreme ce nu s-a deranjat să vină nici acum în faţa celor care-i alimentează clubul cu bani publici ❚ Cum CSM Târgovişte şi echipa de baschet au primit în ultimele trei luni 40 de miliarde lei vechi, consilierii PP-DD au solicitat anumite facilităţi în sezonul rece pentru pensionari şi categoriile defavorizate, propuneri considerate populiste de cei de la PDL ❚ “Vreau să văd inclusiv activitatea majoretelor de la baschet, care au dat o mână de ajutor pe stradă în campania electorală”, a mai transmis Cristian Stan, care a anunţat şi următorul pas după finalizarea anchetei la CSM Târgovişte, înlocuirea reprezentantului CLM în consiliul clubului, Pavel Babeu ❚ Cristian Stan a atins în plen şi un subiect care ne priveşte direct, manifestându- şi indignarea că CSM Târgovişte a acţionat în judecată trustul Artpress şi pe subsemnatul, obligându-se să achite onorariul unei casei de avocatură din Bucureşti, în valoare de 16.152 lei, care i-ar trebui imputaţi preşedintelui Iugulescu

Convocată de consilierii USL, şedinţa extraordinară de vineri după-amiază a cuprins pe ordinea de zi şi un proiect de hotărâre privind înfiinţarea unei comisii speciale de analiză şi verificare a activităţii Clubului Sportiv Municipal (CSM) Târgovişte. Pe parcursul şedinţei, care s-a întins pe durata a patru ore, au existat numeroase reproşuri îndreptate către preşedintele CSM, Ciprian Iugulescu, dar şi multe nemulţumiri privind evoluţiile dezamăgitoare ale echipei de baschet feminin.

“La ultima şedinţă extraordinară am alocat bani la Termica şi la baschet. Dacă prima a pornit motoarele, cealaltă le-a oprit”, s-a auzit din tabăra USL, mult mai porniţi fiind colegii de la PP-DD.

“Cum s-au găsit 40 de miliarde în trei luni pentru echipa de baschet, merită un ajutor şi categoriile defavorizate, mai ales că a venit sezonul rece. Nu acceptăm scuza că nu sunt resurse bugetare pentru pensionari şi oamenii sărmani, daţi-le din banii de la baschet”.

Solicitările consilierilor care provin din partidul lui Dan Diaconescu au fost considerate populiste de cei de la PDL, care au încercat sub toate formele să împiedice constituirea comisiilor de analiză şi verificare a activităţii CSM, Poliţiei Locale, Municipal Security sau Municipal Construct.

“Sunt instituţii ale statului abilitate să desfăşoare asemenea activităţi, nu văd pentru ce ne-am transforma noi, consilierii locali, în organisme de anchetă”.

Cum nu au putut împiedica înfiinţarea acestor comisii, în ciuda unor eforturi pe alocuri disperate, unele chiar comice, consilierii PDL au refuzat să-şi numească oameni aici. În concluzie, din comisia de verificare a activităţii CSM fac parte patru consilieri USL (Cristian Stan, Cătălin Rădulescu, Alen Georgescu, Eugen Pătraşcu) şi doi consilieri PP-DD (Cosmin Bozieru şi Andrei Păunescu).

“Unii s-au învăţat doar să cheltuiască, fără să mai prezinte şi documente”

Liderul USL în cadrul CLM, dar şi noul preşedinte interimar al PSD Târgovişte, Cristian Stan a avut numeroase intervenţii extrem de dure la adresa preşedintelui CSM Târgovişte, Ciprian Iugulescu, urmând ca de astăzi să înceapă verificările la club.

“În trei săptămâni trebuie finalizată această acţiune de control, iar dacă vor fi probleme, vom cere demisia conducerii clubului. Că se vor sesiza sau nu şi instituţiile statului, nu este problema noastră, vrem doar să vedem cum s-au cheltuit în ultimii ani banii publicii la Clubul Sportiv Municipal. Dacă se tem de verificarea noastră, nu-i opreşte nimeni pe cei de acolo să vină şi să ne spună că vor să plece. Cât timp preşedintele acestui club nu vine niciodată în faţa consilierilor locali şi nu dă dovadă de transparenţă, este în primul rând o lipsă de respect faţă de noi şi de cei care ne-au trimis aici să le reprezentăm interesele. De parcă CLM este obligat să dea bani la club, dar să nu tragă niciodată conducerea acestuia la răspundere pentru ce se întâmplă acolo”, am prins doar câteva din numeroasele luări de poziţii ale liderului USL, care este hotărât să facă ordine nu doar la Clubul Sportiv Municipal, cât şi în multe alte direcţii subordonate Primăriei Târgovişte.

“Unii s-au învăţat doar să cheltuiască, fără să mai prezinte şi documente, aşa consideră ei că fac administraţie. E foarte greu să obţinem documentele solicitate, dar când o să le avem, probabil că o să le mai cadă din grade şi din aroganţă. Să vedem dacă mai desconsideră ei atunci pe toată lumea, inclusiv pe consilierii locali şi pe cei care i-au ales. E foarte interesant ce va spune opinia publică atunci când va afla rezultatele acestor verificări, pe care le vom face cunoscute”.

Şi el în comisia de analiză şi verificare a CSM, consilierul PP-DD Cosmin Bozieru a promis că va propune schimbarea conducerii clubului, dacă se vor depista nereguli.

Urmează Pavel Babeu…

Faptul că Ciprian Iugulescu nu a fost prezent nici la şedinţa extraordinară de vineri, unde s-a discutat încă o dată despre activitatea clubului pe care îl conduce, i-a scos din sărite pe consilierii USL şi PP-DD, cel mai vehement fiind tot Cristian Stan.

“Nu l-am văzut niciodată pe preşedintele Clubului Sportiv Municipal la o şedinţă CLM, dar observ că are numeroase cereri şi pretenţii. Această sfidare nu poate fi trecută cu vederea şi îmi confirmă anumite bănuieli. Vreau să văd înclusiv activitatea majoretelor de la baschet, care au dat o mână de ajutor pe stradă în campania electorală. Următorul pas este înlocuirea reprezentantului CLM în consiliul clubului, domnul Pavel Babeu”.

Preşedintele Comisiei Judeţene de Radiomatorism, Pavel Babeu (foto), activează ca sportiv în cadrul CSM Târgovişte, alături de alţi membri ai familiei, secţie care a primit anul trecut 53.035 de lei din fonduri publice, cei mai mulţi bani venind chiar din partea clubului condus de Ciprian Iugulescu, mai precis 33.535 de lei. E clar că pe Babeu nu îl avantajează un control la CSM, după ce şi-a pierdut în ultima perioadă şi funcţia de director al Serviciului Public Judeţean de Alimentare cu Apă, Canalizare şi Salubrizare Dâmboviţa. Ce nu au ştiut consilierii locali este că Ciprian Iugulescu a fost delegat vineri după-amiază ca observator de arbitri la meciul de Liga a III-a dintre Progresul Cernica şi CS Ştefăneşti şi nu putea rata baremul de 540 de lei.

Cristian Stan a atins în plen şi un subiect care ne priveşte direct, manifestându-şi indignarea că CSM Târgovişte a acţionat în judecată trustul Artpress şi pe subsemnatul, CSM obligânduse să achite onorariul unei casei de avocatură din Bucureşti, în valoare de 16.152 lei, care i-ar trebui imputaţi preşedintelui C. Iugulescu. La fel şi cei aproximativ 500.000 lei, reprezentând datoriile către stat depistate de ANAF, care a blocat conturile clubului. A trebuit să se schimbe raportul de forţe la nivel local şi naţional, adică PDL să piardă puterea, pentru a se mişca ceva şi în dreptul Clubului Sportiv Municipal şi al lui Ciprian Iugulescu. Din acest moment, şansele ultimului de a-şi păstra funcţia de preşedinte sunt tot mai mici, cu toată prietenia care îl leagă de primarul Târgoviştei Gabriel Boriga.

Costin Mihai | costin.mihai@jurnaldedambovita.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial