2 mai 2024
Şeful ADR Sud-Muntenia îl acuză pe primarul Boriga că pune în pericol contractele de finanţare!

Şeful ADR Sud-Muntenia îl acuză pe primarul Boriga că pune în pericol contractele de finanţare!

„Am luat hotărârea să încercăm să facem tot ce putem pentru accelerarea proiectelor, iar dacă nu există posibilitatea încadrării în termenul maxim, respectiv iulie 2015, pentru realizarea proiectelor, vom fi puşi în neplăcuta situaţie de a rezilia contractele de finanţare.

Nu este deloc o situaţie cu care să ne mândrim, dar unde există atâtea motive de întoarcere a banilor de la Comisia Europeană chiar nu cred că ne permitem şi acest motiv, să lăsăm banii într-un loc în care aceştia nu fac nimic.

Din păcate, un exemplu foarte important în regiunea noastră este chiar aici, în judeţul Dâmboviţa. Este vorba despre Planul Integrat de Dezvoltare Urbană derulat de municipalitatea târgovişteană. Aici va trebui în perioada următoare, împreună cu colegii din Primărie, să depunem toate eforturile pentru reînscrierea proiectului în traiectoria normală, astfel încât să nu fim nevoiţi să luăm această măsură extremă în cadrul proiectului.

Sunt 2 ani de când s-a semnat contractul de finanţare şi cineva spunea, făcând o glumă, că dacă am fi ţinut banii aceştia într-o bancă, din dobândă, am fi putut finanţa nişte proiecte la fel de utile pentru comunităţile din regiunea noastră.

Adresez municipalităţii târgoviştene rugămintea de a depune toate diligenţele, de a face tot ceea ce se poate ca proiectul să revină în graficul pe care tot ei s-au angajat să-l respecte. Tot aici mai avem un proiect, tot de zeci de milioane lei.

Este vorba de centura Târgoviştei, proiect aflat într-o fază îngrijorătoare vizavi de şansele de a fi finalizat, dar aici măcar contractul de lucrări a fost atribuit, a fost reziliat, urmează ca pentru partea de lucrări ce a rămas nerealizată să se facă o nouă licitaţie cu posibil câştigător”, spune Liviu Muşat, preşedintele ADR Sud-Muntenia.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial