27 aprilie 2024
Se decide VIITORUL echipei Chindia Târgovişte!

Se decide VIITORUL echipei Chindia Târgovişte!

❚ Acţionarii clubului se vor întâlni de dimineaţă, la ora 9.00, pentru a hotărî viitorul echipei ❚ Ieri după-amiază s-a reunit şi echipa, fără nici o absenţă la nivelul lotului, dar şi fără vreun conducător alături ❚ La stadion au apărut câţiva suporteri, printre ei şi primarul Gabriel Boriga, care a făcut lobby pentru Gică Popescu

În ciuda frământărilor provocate de schimbările politice la nivel judeţean, Chindia Târgovişte speră să-şi continue activitatea, iar acţionarii clubului se vor întâlni astăzi, la ora 9.00, pentru a hotărî viitorul echipei. Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Gabriel Boriga, primarul muncipiului Târgovişte, Călin Oros, rectorul Universităţii Valahia, şi preşedintele de onoare Gică Popescu, se vor aşeza la masa tratativelor, pentru a stabili soarta celei mai importante echipe din fotbalul dâmboviţean. Este cel mai greu moment din scurta istorie a clubului, iar raţiunea şi echilibrul pot diminua orgoliile, astfel încât Chindia să nu dispară şi chiar să performe.

Reunire fără conducãtori

Ieri după-amiază, echipa s-a reunit la stadionul „Eugen Popescu”, sub comanda antrenorilor Flavius Stoican şi Adrian Bogoi, după ce „secundul” Silviu Ioan a părăsit clubul în perioada de vacanţă, la fel ca jucătorii Sebastian Mladen şi Cristian Poiană, cărora le-a expirat perioada de împrumut. Nu a mai absentat nimeni, aşa că s-au prezentat la reunire Perianu, Omuţ, Rădoi, Mladen, Buşu, Pătru, Verdeş, Ispas, Negoescu, Șerban, Băluţă, Dinu, Morariu, Dobre, Anton, Honciu, Mihăescu, Radu, Gavrilă, Cherchez, Voduţ şi Horvath, cărora li s-a alăturat Tudose, ultima oară la Utchim Găeşti.

Evident afectaţi de incertitudinea care planează asupra clubului, jucătorii au părut destul de îngânduraţi, mai ales că nu şi-au încasat salariul pentru luna mai şi nici o primă pentru victoriile din returul campionatului trecut. Reunirea lotului a fost tratată cu multă neseriozitate de conducerea clubului, care nu a organizat nici măcar o conferinţă de presă, jurnaliştii realizând interviuri în funcţie de simpatii sau de tupeu.

A lipsit ofiţerul de presă Felix Stănescu, la fel şi vicepreşedintele Sorin Lungu sau directorul tehnic Silviu Dumitrescu, în timp ce preşedintele Mihai Neguţ şi-a înaintat demisia în urmă cu două săptămâni, la fel cum a procedat şi administratorul-delegat Constantin Ionescu. În ciuda zvonurilor care îi plasau la alte echipe, Rădoi, Verdeş, Negoescu sau Ispas au fost prezenţi la reunirea de ieri, fiind sub contract cu gruparea târgovişteană.

A apărut și primarul Boriga

La stadion erau aşteptaţi ieri şi suporterii Chindiei, pentru a lua atitudine vizavi de nesiguranţa de la echipă, dar abia dacă s-au strâns vreo 5-6, care s-au retras repede, toropiţi de căldură. Printre ei s-a numărat şi primarul Gabriel Boriga, care şi-a făcut apariţia în zona vestiarelor, alături de preşedintele de la CS Târgovişte, Ciprian Prisăcaru.

„Am venit aici în calitate de suporter, pentru a susţine o echipă care merită să nu se desfiinţeze. Să nu uităm că această echipă a cunoscut promovări succesive din anul 2008, pornind din judeţ, pentru a ajunge acum să activeze în divizia B. Este păcat ca Târgoviştea să piardă acest simbol şi această echipă frumoasă, care nu este a nimănui, doar a oraşului. Sper ca unii să nu îngroape ce au construit alţii timp de patru ani şi mai sper să le dea Dumnezeu mintea cea de pe urmă. În aceşti patru ani, atât CSM, cât şi Chindia Târgovişte au promovat, iar în aceşti patru ani au progresat toate sporturile din Târgovişte”, s-a exprimat primarul urbei, care nu a ezitat să facă lobby pentru Gică Popescu înaintea întâlnirii decisive de astăzi.

„Am văzut că sunt unii care au deraiat de pe axa bunului simţ, aşa că nu ne vom apuca noi să-l învăţăm pe Gică Popescu să facă management în fotbal. Eu am încredere totală în Gică şi sper ca autorităţile să-l sprijine în tot ceea ce face la Chindia. Cât priveşte Primăria Târgovişte, şi-a respectat obligaţiile financiare şi va susţine în continuare clubul Chindia”.

Aşa de mari au fost obligaţiile Primăriei către Chindia, încât nu a alocat în acest an nici măcar un leu echipei de fotbal a oraşului.

Este nevoie de fotbal

Eşecul lui Florin Popescu în campania electorală a provocat o schimbare radicală la nivelul conducerii clubului, unde a pătruns învingătorul său în alegeri, marele rival Adrian Ţuţuianu. În acest moment, multe depind de noul preşedinte al CJD, care i-a chemat la discuţii pe toţi acţionarii, în speranţa unei colaborări în favoarea fotbalului. Ieri au fost analizate noi documente din arhiva clubului, astfel încât fiecare parte să cunoască de la ce nivel pleacă discuţiile, aşa că astăzi vom afla răspunsurile pe care le aşteptăm de câteva săptămâni.

Chiar dacă nu se va ajunge la o înţelegere cu Gică Popescu, depinde de condiţiile pe care le va impune, echipa trebuie să-şi continue activitatea, cu orice risc. Ar fi nedrept ca fotbalul târgoviştean să moară, chiar dacă mulţi îi cântă deja prohodul şi vor să-l vadă dispărut.

Costin Mihai | costin.mihai@artpress.ro || Ionel Pitaru

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial