27 aprilie 2024
Funcţia de preşedinte ÎNCINGE SPIRITELE în organizaţia PSD Dâmboviţa! Ion Stan: “Sunt în viaţă, n-am demisionat!”

Funcţia de preşedinte ÎNCINGE SPIRITELE în organizaţia PSD Dâmboviţa! Ion Stan: “Sunt în viaţă, n-am demisionat!”

„Statutul PSD nu permite preşedintelui partidului şi nici Biroului Permanent Naţional să demită un preşedinte al Organizaţiei Judeţene.

Şi atunci, renumiţii doctori în drept s-au gândit să fundamenteze o hotărâre de numire a dlui Adrian Ţuţuianu în funcţia de preşedinte interimar al Organizaţiei Judeţene PSD Dâmboviţa, hotărâre care mi-a fost adusă la cunoştinţă în cadrul şedinţei de săptămâna trecută a Biroului Permanent Judeţean, fără ca să se menţioneze în ce mod funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene s-a vacantat pentru că, după cum vedeţi, Stan este în viaţă, n-a demisionat, n-a fost revocat de către Conferinţa Judeţeană şi nici nu sunt întrunite alte condiţii prevăzute de Statut pentru ca funcţia să devină vacantă şi să se asigure interimatul.

Am cerut colegilor mei o explicaţie în legătură cu punerea în aplicare a acestei Hotărâri, cu atât mai mult cu cât la Articolul 3 din această Hotărâre de nominalizare a lui Adrian Ţuţuianu în funcţia de preşedinte interimar al Organizaţiei Judeţene a PSD Dâmboviţa se precizează că Hotărârea se înaintează spre adoptare Comitetului Executiv Naţional în prima sa şedinţă.

Este adevărat că, potrivit Statutului, Comitetul Executiv Naţional hotărăşte asupra propunerilor de dizolvare a Biroului Executiv al Organizaţiei Judeţene pentru încălcarea gravă a prevederilor Statutului, desemnează conduceri interimare şi stabileşte măsuri de organizare de noi alegeri pentru organizaţia respectivă.

Nu mi se precizează care sunt încălcările grave ale Statutului pentru care puteam să fiu eliberat din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene. Deci, asistăm astăzi la un conflict statutar, conflict creat de către Biroul Permanent Naţional prin care Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa are un preşedinte ales la Conferinţa Judeţeană din 2010 şi are un preşedinte interimar stabilit în condiţii nestatutare de către Biroul Permanent Naţional.

Nu mă încrâncenez de această funcţie, aşteptam Hotărârea forurilor statutare abilitate, pregătisem şi procesul-verbal de predare-primire al patrimoniului, considerând că dacă dl Ponta nu doreşte să mai lucreze cu mine, eu nu pot să-l oblig şi nici să mă agăţ de scaunul de preşedinte al Organizaţiei Judeţene.

Din păcate, astăzi mă văd nevoit, împotriva doctorilor în drept care au emis această Hotărâre, să contest o măsură nestatutară, fapt pentru care voi depune la Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală a PSD şi la Secretariatul Comitetului Executiv Naţional o contestaţie.

Până nu voi primi o Decizie de demitere din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene, îmi voi exercita atribuţiile de preşedinte al acestei Organizaţii”, a declarat deputatul Ion Stan, fostul preşedinte al PSD Dâmboviţa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial