5 mai 2024
SCOR ASTRONOMIC! Urban Titu a încasat 17 GOLURI de la Concordia Chiajna!

SCOR ASTRONOMIC! Urban Titu a încasat 17 GOLURI de la Concordia Chiajna!

urbanchjVeşnicile probleme financiare cu care se confruntă echipele din fotbalul românesc duc la situaţii umilitoare pentru fotbalişti. Sâmbătă, în etapa a 19-a a Seriei 3 din Liga 3, Concordia Chiajna II a învins Urban Titu cu un astronomic 17-0, după ce la pauză tabela arăta deja 7-0 pentru echipa a doua a clubului ilfovean. Ovidiu Marin, unul dintre cei mai promiţători tineri fotbalişti ai Concordiei a punctat de şapte ori (22, 26, 37, 40, 43, 70, 81), Florin Răsdan a înscris patru goluri (14, 51, 72, 90), iar Albu (31), Cocârlă (59), Pencea (65), Anton (79) şi dubla lui Rogoveanu (84, 85) au completat un scenariu sumbru pentru formaţia din Dâmboviţa.

Puşi în faţa unui scor pe care-l întâlnesc mai degrabă în curtea şcolii sau la miuţele între prieteni, reporterii ProSport au încercat să stea de vorbă cu reprezentanţii celor două echipe. Emil Ursu, antrenorul echipei secunde a Concordiei, a vorbit despre victoria “de răsunet” pe care a obţinut-o echipa sa. Explicaţiile? Adversarul foarte slab, folosirea câtorva dintre jucătorii de la echipa mare (Răsdan, Grădinaru, Marian Constantinescu), dar şi mentalitatea fotbaliştilor, care nu s-au oprit din marcat, în ciuda diferenţei uriaşe de valoare: “Adversarul a fost foarte, foarte slab. Nu am întâlnit aşa ceva. Am avut şi jucători de la echipa mare, Răsdan, Grădinaru, Constantinescu. Am văzut că Voluntari i-a bătut cu 5-0, dar nu mă aşteptam să fie chiar aşa de uşor meciul. A fost 7-0 la pauză. Cineva mi-a zis că au un mijlocaş central de 40 de ani, am crezut că e o glumă. Nu aveau decât trei juniori, nu mi-a venit să cred că sunt aşa slabi. Nu au ce căuta în Liga 3. La pauză le-am zis jucătorilor să fie serioşi, să dea câte pot!”, a spus Ursu, cel care i-a luat locul pe banca tehnică a Concordiei II mult mai cunoscutului Liţă Dumitru.

Explicaţiile dezastrului: “Respectăm competiţia!”

În momentul în care ecranul calculatorului arată 17 în dreptul unei echipe şi zero în dreptul alteia, gândul zboară, inevitabil, spre motive mai puţin întâlnite. A fost blat la pariuri? Nu au avut destui jucători? Răspunsul este, în cazul lui Urban Titu, mult mai simplu. Echipa din Dâmboviţa are probleme financiare foarte mari şi se chinuie să ducă la capăt sezonul de Liga 3, unul în care nu va retrograda nicio formaţie. În acest context, Gheorghe Ioniţă a acceptat să povestească situaţia în care se afla echipa sa şi cum s-a ajuns să piardă la o diferenţă de 17 goluri: “Ăsta e fotbalul. Îl respectăm. Nicio echipă din Liga 3 sau Liga 2 nu e în situaţia noastră, dar respectăm competiţia. Noi jucăm fără niciun ban, am băgat jucătorii de Liga 5 pentru că respectăm competiţia. Avem conturile blocate de FISC. Ar fi fost urât să ne retragem. Mai bine luăm 15, 17, 20, dar respectăm competiţia, nu ca alte echipe. Asta e situaţia….Primăria ne-a ajutat, dar acum nu mai avem bani. Concordia ne-a dat câte a vrut. Mare echipă Concordia!”, a comentat, pentru ProSport, reprezentantul echipei din Titu.

Un scenariu asemănător a avut loc în Seria 2 a Ligii 3, unde Viitorul Domneşti a învins Gloria Popeşti Leordeni cu scorul de 8-0, după golurile marcate de  Paţurcă (7, 29 – pen., 88), Riţă (43), Cîrjan (45, 84), Văduva (55), Bg. Barbu (71)

În urma victoriei zdrobitoare, satelitul Concordiei a ajuns la 21 de puncte în Seria 3 a Ligii 3, una în care lupta pentru promovare se dă între SCM Piteşti, echipa antrenată de Nicolae Dică, CS Afumaţi şi Muscelul Câmpulung. Titu rămâne cu 13 puncte, pe locul 14, ultimul, şi are un golaveraj dezastruos: 15 goluri marcate şi 57 primite.

sursa – ProSport

 

ACS Urban Titu – Comunicat de presă

 

ACS Urban Titu ţine să facă unele precizări după înfrângerea dureroasă înregistrată, în deplasare, în faţa Concordiei II Chiajna, în etapa a 19-a, a campionatului. Astăzi, în urma unei şedinţe a Consiliului de Administraţie s-au decis următoarele:

1. ACS Urban Titu îşi cere scuze Primăriei Titu, tuturor sponsorilor şi a suporterilor după eşecul de neconceput suferit în faţa Concordiei II Chiajna.

2. Începând de astăzi, jucătorul Ciprian Dicu nu mai face parte din lotul Urbanului. Acesta a fost exclus din echipă după ce a arătat o stare necorespunzătoare în meciul cu Concordia II, a avut o atitudine negativă faţă de echipă, coechipieri, antrenori şi conducători, dar în acelaşi timp a prejudiciat imaginea clubului în urma unor postări „neortodoxe” pe diferite reţele de socializare după meciul cu a doua echipă a Concordiei.

3. Activitatea echipei va continua indiferent de situaţie, chiar dacă „gurile” rele îşi doresc ca aceasta să-şi găsească sfârşitul. Urban Titu va onora competiţia până la sfârşitul campionatului, iar spiritul fair-play-ul va dăinui neîncetat pe „Orăşenesc”.

4. Urban Titu nu a ascuns niciodată faptul că, în actualul sezon, întâmpină numeroase probleme financiare.

5. În urma şedinţei de astăzi s-a hotărât ca jucătorii echipei să fie stimulaţi financiar în ultimele şase etape ale campionatului după fiecare punct/e obţinut/e.

6. Chiar dacă Primăria Titu nu mai poate sprijini financiar echipa, acesta va fi susţinută în continuare de toţi sponsorii, dar şi de primarul Traian Nicolae, care va oferi bani pentru arbitraj şi transport din propriul buzunar.

7. Din vară, când clubul va trece sub o altă denumire, situaţia financiară a acestuia se va îmbunătăţi substanţial.

8. Cum lotul echipei este unul redus numeric şi valoric s-a observat din plin diferenţa de valoare dintre Urban şi Concordia II. Mai mult de atât, în meciul de sâmbătă, formaţia ilfoveană a apelat la serviciile mai multor jucători de la prima echipă care au făcut diferenţa pe întreaga durată a întâlnirii.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial