28 aprilie 2024
DEPARTE DE OCHII SUPORTERILOR! Chindia Târgoviște, un club fără răspunsuri și fără transparență

DEPARTE DE OCHII SUPORTERILOR! Chindia Târgoviște, un club fără răspunsuri și fără transparență

Opinia publică are tot dreptul să știe dacă Gică Popescu bagă banii la Chindia și despre ce sumă ar fi vorba, cam la ce valoare se ridică bugetul echipei, dacă părțile implicate și-au respectat obligațiile contractuale, dar și să parcurgă un desfășurător cu justificările banilor publici cheltuiți aici

S-a îndeplinit un obiectiv, începe un altul, iar la Chindia se merge tot pe fereală, exact ca la baschet, trezindu-ne bănuieli, suspiciuni și neîncredere ❚

Președintele Ion Crăciunescu ar trebui să iasă în fața camerelor de filmat cu acte și cu argumente (și nu doar acolo unde este lăsat să îndruge verzi și uscate, fără a fi deranjat) ❚ Într-un moment în care atacurile la adresa Chindiei curg în cascadă, atât dinspre Ghiorghi Zotic, dar mai ales din partea lui Armand Mihălăchioiu, Crăciunescu stă mielușel, fiind poate prea ocupat cu slujba pe care o are la un post central de televiziune. Reacția fostului internațional Gică Popescu, emisă printr-un comunicat de presă, prin care pedalează pe faptul că nu este implicat financiar la nici o echipă din România, a răscolit întrebări mai vechi legate de bugetul Chindiei Târgoviște și de banii care intră aici, mulți dintre ei publici. A trecut un an de când gruparea roș-albastră a apărut în peisajul fotbalului românesc, iar oamenii încă nu au acces la amănunte legate de acest proiect, secretizat la fel ca cel baschetbalistic.

Opinia publică are tot dreptul să știe dacă Gică Popescu bagă banii la Chindia și despre ce sumă ar fi vorba, cam la ce valoare se ridică bugetul echipei, dacă părțile implicate și-au respectat obligațiile contractuale, dar și să parcurgă un desfășurător cu justificările banilor publici cheltuiți aici. S-a îndeplinit un obiectiv, începe un altul, iar la Chindia se merge tot pe fereală, exact ca la baschet, trezindu-ne bănuieli, suspiciuni și neîncredere.

Este atât de simplu să devii transparent, să expui bugetul echipei, dar și cheltuielile de pe parcursul unui campionat, încât nu își are rostul această secretomanie. Or cei cu buletin de Târgoviște sau de Dâmbovița sunt prea mici și prea proști pentru a fi băgați în seamă, adică informați, de „oamenii mari”?

De ce taci nea Neluță, de ce taci?

În mod normal, cei de la Chindia ar trebui să ofere răspunsuri la toate aceste întrebări, însă avem îndoieli sincere. Cât îl privește pe președintele Ionel Crăciunescu, ar face bine să iasă în fața camerelor de filmat (și nu doar acolo unde este lăsat să îndruge verzi și uscate, fără a fi deranjat), cu acte și cu argumente. Asta ca o sugestie, pentru că nea Neluță nu a avut niciodată curajul să organizeze o conferință de presă adevărată ori să participe într-o dezbatere televizată cu adevărații oameni de fotbal de prin părțile locului.

Într-un moment în care atacurile la adresa Chindiei curg în cascadă atât dinspre Ghiorghi Zotic, dar mai ales din partea lui Armand Mihălăchioiu, Crăciunescu stă mielușel, fiind poate prea ocupat cu slujba pe care o are la un post central de televiziune. În opinia noastră, nea Neluță nu prea deține argumente, adică arme de apărare și de atac, sau poate nu mai este nici el zmeul din tinerețe. Cel puțin fostul delegat îi „servește” bobârnac după bobârnac, unul mai usturător, mai dureros și mai interesant decât altul, fără ca tovarășu’ Crăciunescu să aibă curajul unei reacții. Dacă nu e în stare să apere Chindia și să le facă față ăstora de pe aici, păi ce pretenții avem de la respectivul să se bată cu ăia marii de prin fotbal, dacă echipa va continua saltul valoric?

La televizor e mai simplu, mai o fază litigioasă, mai o fantă de lumină, însă ca manager de club e altă mâncare de pește, or nea Ionel le cam încurcă pe aici. În plus, nu prea îl ajută nici timpul și nici colaboratorii. Dacă nu este în stare să iasă în față și să apere clubul, mister Crăciunescu ar face mai bine să se retragă pe ușa din dos, cu valiza în mâna dreaptă. Pe stânga o are ocupată să-și aranjeze părul.

P.S. Cosmin Toboșaru este foarte aproape de a fi dat afară de la Chindia, pe motiv că ar pregăti grupe de juniori și la CSȘ Târgoviște. Dacă se va întâmpla asta, propunem să plece și Crăciunescu Ion, și el cu un alt serviciu la un post central de televiziune.

Costin Mihai

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial