19 aprilie 2024
SĂRBĂTOAREA ÎNVIERII DOMNULUI, ÎN LINIȘTE ȘI SIGURANȚĂ

SĂRBĂTOAREA ÎNVIERII DOMNULUI, ÎN LINIȘTE ȘI SIGURANȚĂ

COMUNICATDE PRESĂ

Cu prilejul Sfintelor Sărbători de Paști de cult Ortodox, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmbovița s-au dispus măsuri suplimentare de ordine şi siguranţă publică, efectivele fiind suplimentate pentru a fi asigurată o intervenție rapidă

În perioada 14-17 aprilie a.c., zilnic, peste 260 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița vor fi în stradă și vor acţiona pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prevenirea evenimentelor neplăcute, protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor și salvarea de vieți.

În fiecare zi, vor fi în teren peste 100 de patrule, fiind instituite și dispozitive mixte, alături de celelalte structuri cu atribuții în domeniu.

Prin măsurile de ordine dispuse pentru această perioadă, se urmăreşte asigurarea unei intervenţii rapide şi eficiente ori de câte ori este sesizat un incident sau atunci când situaţia impune.

Precizăm că în Noaptea de Înviere vor fi intensificate activităţile de patrulare, obiectivul principal al polițiștilor fiind siguranța cetățenilor.

Cei mai mulți dintre colegii aflați la datorie în această perioadă fac parte din structurile de ordine publică şi rutieră. Alături de aceștia vor fi angrenați și polițiști de la investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale.

Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor accidente grave, poliţiştii de la rutieră vor acţiona pe drumurile publice, în zona lăcaşurilor de cult, pe principalele artere din zonele turistice şi pe traseele de acces către aceste zone.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative, pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii vor folosi și aparatele radar.

Totodată, pentru prevenirea manifestărilor antisociale, a infracţiunilor cu violenţă şi furturilor, o atenţie deosebită este acordată locurilor cu afluenţă de public, unde urmează a se desfăşura slujbe religioase, activităţi cultural-artistice, zonelor de agrement, dar şi pieţelorşi târgurilor.

De asemenea, în această perioadă, vor fi organizate acțiuni comune pentru combaterea activităților de comerț ilicit.

Pentru a nu deveni victime ale unor infracțiuni, le recomandăm cetățenilor să nu consume, în exces, băuturi alcoolice, întrucât comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool, să nu răspundă cu violență la provocări și să încerce să evite conflictele.

În caz de urgență sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, sesizați cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Le dorim tuturor cetățenilor să petreacă în liniște și siguranță și să se bucure, pe deplin, de această perioadă!

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial