1 mai 2024
Sărbătoarea Crăciunului, în siguranță

Sărbătoarea Crăciunului, în siguranță

Sărbătoarea Crăciunului, în siguranță

Sărbătorile de iarnă reprezintă un prilej de liniște și veselie, astfel că, pentru a ne putea bucura în siguranță de cei dragi și de clipe frumoase împreună, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița a dispus suplimentarea efectivelor în minivacanța ce urmează.

Zilnic, în medie, peste 200 de polițiști vor fi prezenți în stradă, îndeosebi în locurile aglomerate, acționând în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții ale statului cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice. Peste 800 de polițiști sunt de la structurile de ordine publică, aproximativ 150 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri: investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Efectivele de poliție planificate în serviciu, în perioada 22-26 decembrie a.c., vor acționa pe două paliere: unul este cel de prevenire și descurajare, iar al doilea este de combatere a faptelor antisociale și de impunere fermă a legii. În această perioadă, se va acorda o atenție deosebită pentru prevenire și combatere a evenimentelor cauzate de folosirea ilegală a articolelor pirotehnice, până în prezent fiind indisponibilizate peste 600 de kilograme de astfel de articole, dar și pentru a verifica modul de respectare a prevederilor legale privind comercializarea materialelor pirotehnice și a produselor alimentare, specifice sărbătorilor de iarnă.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor acționa pe principalele drumuri din județ, pentru asigurarea fluenței traficului rutier și prevenirea accidentelor. Zilnic vor fi folosite aparatele radar, precum și cele etilotest, etilometru și drugtest, în tot județul.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să aibă în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie, pentru a petrece minivacanța de Crăciun în liniște și siguranță!

Cetățenii sunt sfătuiți să acorde o atenție sporită persoanelor pe care le primesc în casă în perioada imediat următoare, și nu numai, pentru că, sub diverse pretexte, infractorii le pot pătrunde în locuințe chiar cu acordul lor și, profitând de o clipă de neatenție, le pot sustrage bani sau alte bunuri de valoare. Nu lăsați persoane necunoscute să intre în casa dumneavoastră, indiferent de pretextul folosit. Dacă se prezintă a fi reprezentanţi ai unor instituţii, societăţi etc., solicitați-le un document de legitimare!

Asiguraţi-vă că încuiați locuinţa când plecaţi de acasă! Atunci când vă însoțesc copiii, nu îi lăsați nesupravegheați, învățați-i că pot să plece doar cu permisiunea dumneavoastră! Dacă vă deplasați cu autoturismul, interesați-vă despre condițiile meteo și alegeți corect ruta.

Asigurați-vă că autoturismul funcționează în parametrii optimi, că aveți valabile asigurarea obligatorie (R.C.A.) și inspecția tehnică periodică (I.T.P.)! Nu uitați că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei!

Nu folosiți obiecte de distracție pe bază de amestecuri pirotehnice, decât în condițiile şi în locurile permise de lege! Pot fi comercializate către public steluțe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei, inele de foc sau sateliți. Cumpărați cadourile din surse sigure, de la firme sau magazine pe care le cunoașteți sau pe care le-ați mai folosit!

În caz de nevoie sau dacă ați asistat ori aveți cunoștință despre comiterea unei fapte antisociale, apelați la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

sursa: IPJ Dâmboviţa

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial