27 aprilie 2024
Violenţa în familie, în atenţia Poliţiei Dâmboviţa!

Violenţa în familie, în atenţia Poliţiei Dâmboviţa!

batutalu1COMUNICAT DE PRESĂ

Pentru prevenirea şi combaterea actelor de violenţă, îndeosebi între membrii unei familii, poliţia dâmboviţeană recomandă:

Evitaţi certurile în familie, mai ales cele generate de consumul de alcool, lipsa unui loc de muncă sau deficitul financiar.

Pentru aplanarea unor astfel de conflicte, se recomandă să acţionaţi cu tact si răbdare, neţinând cont de emotivitatea firească ce se instituie în asemenea cazuri.

Dacă unul dintre membrii familiei este iritat, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice sau are tendinţe de agresivitate, feriţi din calea acestuia orice obiecte tăietoare, înţepătoare sau contondente.

Identificaţi şi degajaţi căile (uşi, ferestre, scări etc.) prin care, în caz de necesitate, puteţi părăsi uşor locuinţa atunci când se agravează conflictul.

Stabiliţi în prealabil cu vecinii ori rude apropiate ca ei să alerteze poliţia în cazul în care aud zgomote suspecte sau strigăte din locuinţa dumneavoastră.

Ascundeţi cheile de rezervă de la locuinţă, automobil, ca în momentul de criză să le puteţi lua şi părăsi uşor casa.

Puneţi într-un loc sigur o sumă de bani, documentele personale şi ale copiilor.

Întotdeauna este indicat să aveţi stabilit un loc de refugiu, în siguranţă, în cazul unei crize familiale.

Dacă situaţia devine critică, părăsiţi locuinţa imediat, chiar dacă nu reuşiţi să luaţi lucrurile de primă necesitate. Ţineţi minte că în pericol este pusă viaţa şi sănătatea personală, precum şi a copiilor.

În cazul în care aţi devenit victima unei violenţe în familie, nu ezitaţi să sesizaţi de îndată Poliţia, apelând gratuit 112 !

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial