28 aprilie 2024
Sărbătoarea Botezului Domnului, la Catedrala din Târgovişte

Sărbătoarea Botezului Domnului, la Catedrala din Târgovişte

SĂRBĂTOAREA BOTEZULUI DOMNULUI LA CATEDRALA MITROPOLITANĂ DIN TÂRGOVIȘTE

-2024-

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de un sobor de preoți și diaconi, din care a făcut parte și Părintele Vicar Eparhial, a săvârșit Sfânta Liturghie, la Catedrala din Târgoviște, sâmbătă, 6 ianuarie 2024, cu prilejul sărbătorii Botezului Domnului.

După aceea, Înaltul Ierarh a oficiat slujba Agheasmei celei Mari pe platoul din fața Catedralei, moment la care au luat parte foarte mulți credincioși din Municipiul Târgoviște, care au dorit să fie binecuvântați cu apă sfințită, dar și să o primească în dar, la final, în sticle special pregătite.

Mitropolitul Nifon a arătat, în cuvântul său, importanța spirituală și misionară a acelui eveniment unic și extraordinar al Botezului Domnului pe care îl actualizăm an de an, prin Duhul Sfânt. Botezul înseamnă intrarea oamenilor în familia lui Dumnezeu, fiindcă prin el se sădește în om, cu puterea Duhului Sfânt, chipul lui Dumnezeu, acea esență de frumusețe, de bine și de adevăr. De aceea, Sf. Ioan Botezătorul a avut importantul rol de a pregăti începutul activității publice a Mântuitorului și de a prefigura Botezul creștin, îndemnând mereu la transfigurare.

Chiriarhul nostru a avertizat și cu privire la poluarea mediului, una din marile probleme ale civilizației noastre, dar și la nevoia înnoirii noastre spirituale, la zidirea spiritului și a caracterului frumos la care cheamă în permanență Biserica, pentru a afecta cât mai puțin creația lui Dumnezeu. Poluarea morală și spirituală existentă astăzi în lume duce la conflicte și la războaie, astfel că din cauza reziduurilor de murdărie morală și de corupție, au apărut multe dezechilibre și dezordine care stau la baza violenței în societatea noastră, fie că este vorba despre cea fizică, verbală sau virtuală.

Înaltpreasfinția Sa a arătat, la final, că Agheasma Mare vindecă și întărește pe om în toate slăbiciunile lui, contribuind la creșterea lui spirituală și la sfințirea trupului și a sufletului.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial