7 mai 2024
S-au ales cu cătuşe la mâini după ce-au băgat mâna unde NU le fierbe oala!

S-au ales cu cătuşe la mâini după ce-au băgat mâna unde NU le fierbe oala!

PAZA BUNĂ TRECE PRIMEJDIA REA!

Poliţiştii efectuează cercetări în vederea identificării autorilor in cazul unui furt dintr-o societate comercială

Deşi poliţia dâmboviţeană recomandă tuturor deţinătorilor de bunuri sau valori asigurarea unităţilor cu pază proprie, (in conformitate cu prevederile Legii nr. 333/ 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protecţia persoanelor) nu puţine sunt cazurile în care aceştia devin victime ale infracţiunilor. În acest caz, proprietarul a înţeles necesitatea şi eficienţa asigurării unităţii cu pază, acest lucru conducând atât la împiedicarea activităţii infracţionale cât şi la prevenirea comiterii unor astfel de fapte.

Potrivit reglementărilor Legii 333/2003, paza şi protecţia sunt activităţi desfăşurate prin forţe şi mijloace specifice, în scopul asigurării siguranţei obiectivelor, bunurilor şi valorilor împotriva oricăror acţiuni ilicite care lezează dreptul de proprietate, existenţa materială a acestora, precum şi a protejării persoanelor împotriva oricăror acte ostile care le pot periclita viaţa, integritatea fizică sau sănătatea.

În funcţie de importanţa, specificul şi valoarea bunurilor pe care le deţin, conducătorii unităţilor, cu sprijinul de specialitate al poliţiei, pentru sistemele civile de pază, sau al jandarmeriei, pentru cele militare, stabilesc modalităţi concrete de organizare şi de executare a pazei, după caz, cu efective de jandarmi, pază cu gardieni publici, pază proprie sau pază prin societăţi specializate.

În ziua de 30 ianuarie 2012, în jurul orei 22:30, Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Butimanu au fost sesizaţi prin apel unic de urgenţă 112, de P.D., de 22 de ani, din comuna Babaita, judeţul Teleorman, că persoane necunoscute au pătruns în incinta societăţii în cadrul căreia lucrează ca paznic, pentru a sustrage bunuri.

În urma activităţilor de verificare şi cercetare, poliţiştii au stabilit că persoane necunoscute au pătruns în incinta societăţii comerciale şi au încercat să sustragă 23 de saci cu porumb, pe care, la vederea paznicilor, i-au abandonat şi au fugit.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate pentru identificarea autorilor şi tragerea lor la răspundere penală.

• Poliţiştii au probat activitatea infracţională a doi bărbaţi care în perioada iulie-decembrie 2011 au săvârşit mai multe infracţiuni de furt

În urma activităţilor de cercetare, la data de 30 ianuarie 2012, lucrătorii Poliţiei Oraşului Fieni au identificat autorii mai multor infracţiuni de furt comise pe raza comunei Moroieni în perioada iulie-decembrie 2011, în persoana numiţilor D.M., de 28 de ani şi G.G., de 22 de ani, ambii din comuna Moroieni. În sarcina celor doi s-a reţinut comiterea a trei infracţiuni de furt, aceştia pătrunzând în incinta unei societăţi comerciale şi în curtea a două locuinţe, de unde au sustras bunuri în valoare de aproximativ 10 000 lei. Poliţiştii au procedat la reţinerea acestora pe bază de ordonanţă, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Pucioasa cu propunere de arestare preventivă.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial