6 mai 2024
Peste 200 de poliţişti dâmboviţeni, mobilizaţi pentru sărbători în siguranţă

Peste 200 de poliţişti dâmboviţeni, mobilizaţi pentru sărbători în siguranţă

COMUNICAT DE PRESĂ

La datorie, pentru o minivacantă în siguranță

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița vor fi la datorie pentru ca Ziua de 1 Mai și Sărbătoarea Învierii Domnului să fie celebrate în siguranță, iar prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de COVID – 19 să fie respectate.

​În perioada 30 aprilie – 3 mai a.c., aproximativ 220 de poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic, în sistem integrat, împreună cu jandarmii dâmbovițeni și cu reprezentanții celorlalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice și respectarea măsurilor de sănătate publică.

Vor fi angrenați atât polițiști din structurile de ordine publică, cât și polițiști de la structurile de poliție rutieră, dar și de la investigații criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenție rapidă şi polițiști de la arme, explozivi şi substanțe periculoase.

Acțiunile organizate au ca obiectiv prevenirea faptelor antisociale, sprijinirea cetățenilor în cazul unor situații de urgență și descurajarea activităților sau comportamentelor care pot favoriza răspândirea virusului SARS-CoV-2.

De asemenea, în această seară, dar și duminică, polițiștii vor acorda o atenție deosebită lăcașurilor de cult, de pe raza județului Dâmbovița, pentru a preveni orice fel de evenimente nedorite, pentru a evita formarea de aglomerări de persoane și pentru a se asigura că se respectă măsurile sanitare de prevenție.

În noaptea de Înviere, pentru menținerea ordinii publice la aceste manifestări religioase, vor fi angrenați peste 200 de polițiști rutieri, de la ordine publică, de investigații criminale și din cadrul altor structuri.

Totodată, polițiști rutieri vor acționa pentru fluidizarea traficului pe căile de acces din zona lăcașurilor de cult, precum și pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor și blocajelor rutiere, dirijarea și controlul traficului.

Activitățile de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu noul coronavirus vor fi desfășurate împreună cu partenerii instituționali.

Astfel, polițiștii, în echipe mixte cu jandarmi, polițiști locali, pompieri și cu reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, vor desfășura activități în centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și pe terase, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 – Apelul Unic pentru Situații de Urgenţă!

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial