8 mai 2024
S-a stins părintele Chiril Aionei. “Veșnica lui pomenire!”

S-a stins părintele Chiril Aionei. “Veșnica lui pomenire!”

PREACUVIOSUL IEROMONAH CHIRIL AIONEI – FOST SLUJITOR LA SCHITUL SF. MC. FILOFTEIA  DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI A TRECUT LA CELE VEȘNICE
(1963 – 2021)

A trecut la cele veșnice, la Spitalul Militar din București, după o îndelungată suferință, în urma unei boli grave, Pcuv. Ieromonah Chiril Aionei, fost slujitor la Schitul Sf. Mc. Filofteia și la Mânăstirea Dealu.

Părintele s-a născut la 16 iulie 1963, în comuna Negrești, județul Neamț, în familia bunilor creștini Mihai și Ana Aionei, de la care a deprins atașamentul față de credința strămoșească. Cursurile școlii primare și ale celei gimnaziale le-a parcurs la școala Călăria/Dobreni, iar apoi a urmat cursurile Liceului “Calistrat Hogaș”, specializarea filologie-istorie, din Piatra Neamț.

Între anii 2000-2004, a urmat cursurile Facultății de Teologie a Universității “Valahia” din Târgoviște,  devenind licențiat în teologie, după aceea, în anul 2005, a obținut diploma de master în teologie, specializarea “Pastorală și misiune”, iar în anul 2009 a devenit doctor în teologie la Universitatea “Ovidius” din Constanța.

A fost tuns în monahism în anul 2001, la Mânăstirea Bistrița din Moldova, primind și ascultarea de eclesiarh.

În anul 2003, a fost numit egumen al Schitului” Sfânta Ana” din județul Neamț. A fost hirotonit întru ieromonah pe seama Mânăstirii Bistrița, în anul 2008, de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

În anul 2009, a fost numit preot slujitor la Mânăstirea Dealu, iar în anul 2014, cadrul Schitului “Sf. Mc. Filofteia” (La Stejari).

Slujba de înmormântare va avea loc în ziua de joi, 4 noiembrie 2021, ora 12, la biserica Schitului “La Stejari”, din apropierea Municipiului Târgoviște.

A slujit cu râvnă în ogorul Sfintei Biserici, dedicându-și în totalitate viața slujirii monahale și propășirii credinței străbune, pe culmile binecuvântate ale Bucegilor.

Rugăm pe Milostivul Dumnezeu să așeze sufletul său împreună cu drepții și fericiții rugători ai Bisericii Lui Hristos Cel Înviat din morți, întru lumina, pacea și bucuria Împărăției Preasfintei Treimi!

Veșnica lui pomenire!
 
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial