26 aprilie 2024
S-a dat startul vaccinării vulpilor prin MOMELI la vizuină!

S-a dat startul vaccinării vulpilor prin MOMELI la vizuină!

Instituția Prefectului Dâmbovița vă aduce la cunostință faptul că, alături de IPJ Dâmbovița, IJJ Dâmbovița, ISU „Basarab I” Dâmbovița, DSV Dâmbovița si DSP Dâmbovița, a gestionat cu promptitudine situațiile de risc la care populația din zonele afectate a fost supusă, intervenind de fiecare dată conform procedurilor în vigoare pentru asigurarea măsurilor de siguranță , protecție și prevenție.

Centrul Local de Combatere a Bolilor a stabilit în data de 16.09.2012 măsurile privind vaccinarea tuturor animalelor din gospodării în focarul de rabie din comuna Pietrosița.

În perioada 17.09.2012- 24.09.2012, au fost vaccinate animalele cu și fără stăpan din localitățile Pietroșita, Buciumeni, Runcu, Moroieni și Bezdead. Până la acest moment acțiunea a fost finalizată în satul Ferestre și Dealul Frumos.

În data de 24.09.2012, Centrul local de combatere a bolilor, împreună cu gestionarii fondurilor de vânătoare, au stabilit modul de punere în aplicare a programului de vaccinare a vulpilor prin momeli la vizuina care va începe pe data de 25.09.2012.

Echipele mixte formate din jandarmi, politisti si vanatori acţionează zilnic în mai multe schimburi în localităţile Bezdead, Pietroşiţa, Buciumeni, Dealu Mare, Dealul Frumos şi Moroeni, pentru prevenirea unor noi atacuri și pentru informarea locuitorilor cu privire la pericolele la care se pot expune în situaţia apariţiei unor animale sălbatice în zonă, precum şi pentru sprijinirea activităţilor din cadrul campaniei de vaccinare a vulpilor.

Avertizăm populaţia din zonă cu privire la: evitarea deplasărilor pe timpul nopţii în zona împădurită; evitarea deplasărilor la cules de fructe în grădini izolate și în munte ; apelarea cu încredere a numărului unic de urgenţă 112 în cazul observării prezenţei vreunui animal sălbatic în apropierea gospodăriilor.

Biroul de presă

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial