3 mai 2024
Dâmboviţa – Alege viaţa sau… DOSARUL PENAL!

Dâmboviţa – Alege viaţa sau… DOSARUL PENAL!

Conducătorii auto care nu respectă regulile rutiere, în vizorul poliţiştilor !

În cadrul Campaniei naţionale „Alege Viaţa” şi în conformitate cu obiectivele propuse în “Programul de acţiune al Poliţiei Rutiere derulat în perioada 2012-2016 ” , în acest weekend, poliţiştii rutieri au acţionat, pe raza judeţului Dâmboviţa, pe linia principalelor cauze generatoare de accidente şi pentru identificarea conducătorilor auto care nu respectă legislaţia în vigoare.

Cu această ocazie poliţiştii au constatat 13 infracţiuni şi au aplicat 633 sancţiuni contravenţionale, din care 185 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, valoarea totala a acestora însumând 101.585 lei. De asemenea, au fost retrase 9 certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 23 permise de conducere, din care 8 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Exemple:

1. Poliţiştii rutieri l-au depistat pe numitul I.I.N., de 24 de ani, din mun. Târgovişte, în timp ce conducea un autoturism pe strada Mihai Bravu, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal, urmând a se propune soluţie legală prin Parchet.

2. A fost depistat pe raza localităţii Corneşti, numitul M.G., de 27 de ani, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal urmând a se propune soluţie legală prin Parchet.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial