11 mai 2024
Rusia a început războiul în Ucraina. Ministerul rus al Apărării: Vizăm infrastructura militară

Rusia a început războiul în Ucraina. Ministerul rus al Apărării: Vizăm infrastructura militară

Vladimir Putin a anunţat, joi dimineață, o operaţiune militară în Ucraina pentru a apăra separatiştii din estul ţării și a cerut armatei ucrainene să depună armele. Putin a promis să contracareze orice interferenţă străină în operaţiunea rusă în Ucraina.

“Am luat decizia pentru o operaţiune militară”, a spus Vladimir Putin într-o declaraţie surpriză la televizor, cu puţin timp înaintea orei 03:00 GMT.

La scurt timp după anunțul președintelui rus, focuri de armă au fost auzite joi în apropierea aeroportului Boryspil din Kiev, precum şi mai multe explozii în alte locuri din capitala ucraineană. Aeroportul a anulat zborurile şi a evacuat pasagerii şi personalul.

Un avion militar Suhoi 27 din Ucraina a aterizat în regim de urgenţă la Bacău

„Joi, 24 februarie, două aeronave F-16 Fighting Falcon ale Forțelor Aeriene Române aflate în serviciul de luptă Poliție Aeriană sub comandă NATO au decolat în jurul orei 6.15, pentru clarificarea unei situații aeriene referitoare la un zbor neautorizat în partea de nord a României, care se apropia de spațiul aerian național”, a transmis Ministerul român al Apărării.

DONETSK, UKRAINE – FEBRUARY 23: Russian military tanks and armored vehicles advance in Donetsk, Ukraine on February 24, 2022. (Photo by Stringer/Anadolu Agency via Getty Images)

Sirenele de alertă pentru bombardamente au răsunat, joi dimineață, în capitala ucraineană Kiev și în al doilea oraș ca mărime al țării, Liov, potrivit CNN.

Mai multe explozii au avut loc încă de la primele ore, iar pe rețelele de socialziare au apărut imagini cu oaemni care fug din Kiev

Sursa: StirilePROTV

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial