2 octombrie 2023
3 dintre răniții de la Crevedia sunt în stare critică, 17 sunt în stare medie sau ușoară, iar 24 de pacienți au fost externați

3 dintre răniții de la Crevedia sunt în stare critică, 17 sunt în stare medie sau ușoară, iar 24 de pacienți au fost externați

Trei pacienţi dintre cei peste 50 răniţi în exploziile produse la o staţie GPL din Crevedia sunt în stare critică, doi fiind internaţi în Bucureşti şi un altul la Milano, iar acesta din urmă a fost transferat într-o altă unitate medicală din Italia, înalt specializată în tratarea arsurilor. 17 pacienţi aflaţi în Bucureşti sunt în stare medie sau uşoară, iar 24 de pacienţi au fost externaţi, arată un raportul transmis astăzi de Ministerul Sănătăţii.

Ministerul Sănătății a dat publicității următoarea situație:

– Pacienţi critici intubaţi şi ventilaţi mecanic: 2, din care: – 1 pacient – Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti; – 1 pacient – Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar Arseni” Bucureşti;

– Pacienţi internaţi aflaţi în stare medie sau uşoară: 17, din care: – 6 pacienţi – Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti; – 4 pacienţi – Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar Arseni” Bucureşti; – 6 pacienţi – Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri Bucureşti (A fost transferat pacientul internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti); – 1 pacient – Spitalul Universitar de Urgenţă Elias Bucureşti;

– Pacienţi externaţi: 24 

– Pacienţi decedaţi: 3

– Pacienţi transferaţi în străinătate: 12.

Dintre pacienţii aflaţi în străinătate, se află în stare critică unul dus iniţial la Milano, care are arsuri pe mai mult de 90% din suprafaţa corpului şi a fost transferat la o altă clinică din Italia, specializată în tratarea arsurilor.

”Pacient intubat şi ventilat mecanic. Instabil hemodinamic, necesită suport vasopresor intensiv. Stare critică, monitorizat intensiv continuu. A fost transferat într-o altă unitate medicală din Italia, înalt specializată în tratarea arsurilor”, afirmă medicii despre acest pacient provenit de la Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar Arseni”.

Un alt pacient cu arsuri pe mai mult de 45% din suprafaţa corpului, aflat tot la Milano, este intubat şi ventilat mecanic, stabil hemodinamic, cu evoluîie clinică favorabilă, fiind monitorizat intensiv continuu.

Doi pacienţi aflaţi la Graz, în Austria, cu arsuri pe mai mult de 10% din suprafaţa corpului, au ”patologie chirugicală complicată din cauza localizării leziunilor de arsură şi a gradului acestora”.

Alţi 3 pacienţi cu arsuri pe mai mult de 40% din suprafaţa corpului sunt stabili hemodinamic, iar starea lor nu a siferit modificări în ultimele 24 de ore, aceştia fiind internaţi la Berlin şi Lubeck, în Germania.

Starea unui pacient aflat în Norvegia, cu arsuri pe 25% din suprafaţa corpului, s-a ameliorat.

Cu excepţia pacientului cu arsuri pe mai mult de 90% din corp, starea tuturor celorlalţi aflaţi în străinătate nu a suferit modificări în ultimele 24 de ore.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial