8 mai 2024
Raziile IPJ, locaţii şi rezultate, AICI

Raziile IPJ, locaţii şi rezultate, AICI

Poliţiştii târgovişteni au acţionat pe raza municipiului Târgovişte pentru combaterea infracţiunilor stradale, a actelor de tulburare a ordinii şi liniştii publice, precum şi pentru prevenirea infracţiunilor judiciare stradale, aplicând 40 de sancţiuni contravenţionale

Lucrători de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au desfăşurat ieri, 14 decembrie, o acţiune preventiv-reactivă în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de siguranţă civică şi diminuarea fenomenului infracţional. Astfel, în colaborare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa şi ai Poliţiei Locale, poliţiştii au controlat un număr de 50 de autovehicule, fiind aplicate 40 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7 300 lei.

Exemple:

Poliţiştii l-au depistat pe numitul D,M., de 37 de ani, din comuna Voineşti, în timp ce conducea pe raza localităţii un autoturism, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţiştii au procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. (OUG 195/2002, republicată).

• Acţiune a poliţiştilor dâmboviţeni pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale

Poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni, împreună cu lucrători de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa – Serviciul de Investigarea Fraudelor, au desfăşurat ieri, 14 decembrie, o acţiune pe raza comunei Moroeni, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală.

Astfel, în colaborare cu lucrători din cadrul Serviciului de Intervenţie Rapidă, poliţiştii au controlat 2 societăţi comerciale de pe raza comunei Moroeni, ocazie cu care au fost descoperite un număr de 7 facturi ce atestă realizarea de venituri din comercializarea de piatră decorativă, fără a fi înregistrate în evidenţa contabilă. Totodată, la aceeaşi societate, au fost identificate bunuri oferite spre vânzare, fără documente de provenienţă. În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută de articolul 9 alin. 1, litera c), din Legea 241/2005, totodată fiind aplicată o sancţiune contravenţională şi confiscată suma de 900 lei. Totodată, au fost depistate 3 aparate de joc, fără licenţă valabilă, administrate de o unitate economică neînregistrată în evidenţele fiscale. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută de articolul 9 alin. 1, litera a), din Legea 241/2005 şi O.U.G 77/2009, cele 3 aparatele de joc fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial