7 mai 2024

Dâmboviţa – Peste 300 de poliţişti, trimişi în misiune!

talha1Siguranţa cetăţenilor, prioritatea poliţiei dâmboviţene

În perioada 16-18 octombrie a.c., peste 300 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Astfel, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă au efectuat 24 de controale şi 16 filtre şi razii.

În urma acţiunilor, au fost constatate 17 infracţiuni (judiciare şi la regimul circulaţiei pe drumurile publice), dintre care 15 în flagrant delict.

Poliţiştii au depistat 19 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, dintre care 9 au fost reţinute şi una arestată preventiv şi au pus în aplicare un mandat de executare a pedepepsei închisorii.

De asemenea, au fost aplicate 575 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 119.206 lei.

Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 120 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 şi 15 sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Române. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat 438 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 2 pentru consum de alcool şi 214 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 14 permise de conducere şi au retras 7 certificate de înmatriculare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial