23 aprilie 2024
Razie pe şoselele din Dâmboviţa. Controalele în trafic le-au adus dosare penale şoferilor prinşi sub influenţa alcoolului, a drogurilor ori amenzi usturătoare, vitezomanilor

Razie pe şoselele din Dâmboviţa. Controalele în trafic le-au adus dosare penale şoferilor prinşi sub influenţa alcoolului, a drogurilor ori amenzi usturătoare, vitezomanilor

Peste 280 de sancțiuni contravenționale aplicate și 4 infracțiuni la regimul rutier constatate, în urma unei razii a polițiștilor din Dâmbovița

În cursul nopții de 27 spre 28 august a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au organizat o razie pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

În urma activităților din teren, polițiștii au constatat 9 infracțiuni, 4 dintre acestea fiind contra siguranței circulației pe drumurile publice și au aplicat 285 de sancțiuni contravenționale.

Cele mai multe sancțiuni, 229, au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Alte 46 de sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 8 la Legea nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Valoarea totală a amenzilor se ridică la 76.130 de lei.

De asemenea, în urma controalelor din trafic, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 15 permise de conducere, au retras 6 certificate de înmatriculare și 2 seturi de plăcuțe cu număr de înmatriculare.

Menționăm că cele mai multe permise de conducere, respectiv 7, au fost reținute pentru nerespectarea regimului de viteză, iar alte 5 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Poliţiştii atrag atenția conducătorilor auto că, pentru siguranța tuturor participanților la trafic și prevenirea producerii unor evenimente rutiere grave, este necesar să respecte regulile de circulație pe drumurile publice și să nu se abată sub nicio formă de la acestea.

Conduceți prudent! Viata are prioritate!

Exemple: Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat, pe bd. I.C. Brătianu, un bărbat de 32 de ani, din municipiul Târgoviște, în timp ce conducea un autoturism, deși se afla sub influența unor substanțe psihoactive.

Un alt bărbat, în vârstă de 43 de ani, din Dâmbovicioara, a fost surprins de polițiști la volan în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Fiind testat cu aparatul etilotest, cel în cauză a prezentat o alcoolemie de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ambii bărbați au fost conduși la spital pentru recoltarea de probe biologice, iar, în cauză, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

sursa – IPJ Dâmboviţa

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial