28 martie 2024

Razie pe drumurile din Dâmboviţa! Zeci de şoferi au rămas fără permis, sute au fost amendaţi

pol-actIeri, în urma unei razii organizate la nivel județean, polițiștii de la rutieră au constatat 5 infracțiuni, au aplicat 450 de sancțiuni contravenționale și au reținut 35 de permise de conducere. De asemenea, au fost retrase 7 certificate și 7 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

 La data de 16 ianuarie a.c., în intervalul orar 12.30-18.00, polițiștii de la rutieră au organizat o razie pentru depistarea și sancționarea abaterilor comise de participanții la traficul rutier.

Activitatea a avut ca scop reducerea riscului rutier și implicit creșterea gradului de siguranță în timpul deplasărilor pe drumurile publice din Dâmbovița.

În urma activităților din teren, polițiștii au constatat 5 infracțiuni și au aplicat 450 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 126.640 de lei. Dintre acestea, 429 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 2 la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică și 9 pentru deficiențe pe linie de sistematizare rutieră.

Astfel, 132 de conducători auto au fost amendați pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 98 pentru neportul centurii de siguranță, 14 pentru utilizarea neregulamentară a telefonului mobil și 18 pentru defecțiuni tehnice la autovehicule.

Alte 21 de amenzi au fost aplicate pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii, 32 pentru lipsa documentelor prevăzute de lege și 43 pentru abaterile comise de bicicliști și căruțași.

Totodată, 32 de pietoni au fost sancționați pentru încălcarea normelor rutiere.

În ceea ce privește amenzile aplicate în domeniul sistematizării rutiere, 4 au fost aplicate administratorilor drumurilor din județ pentru nemenținerea viabilității părții carosabile și pentru nesemnalizarea corespunzătoare a obstacolelor existente pe sectoarele de drum.

De asemenea, 5 societăți comerciale au fost sancționate contravențional pentru executarea de lucrări în zona drumului public fără ca acestea să fie avizate de poliția rutieră.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial